SÜTÉS NÉLKÜLI ÉDESSÉGEK 1.

FŐZÖTT KRÉMMEL ÉS GYÜMÖLCCSEL RAKOTT PANETTONE (Kíra)

Hozzávalók: 1 egész panettone (kb. 1 kg) 3 narancs 3 mandarin 3 grapefruit 7 dl tej 7 tojássárgája 10 dkg cukor 2 csom. vaníliás cukor 5 dkg etk. keményítő
1 citrom késsel levágott héja
Felforralni a tejet a citrom héjával + 1 narancs vékony héjával. Beleönteni a 2 csom. vaníliás cukrot. A tojássárgákat habosra verni a cukorral, és hozzáadni az etk. keményítőt, csomómentesre keverni. Lassanként kevergetve hozzáadni a forró illatos tejet, és visszatenni a lassú tűzre. Kevergetve addig melegíteni, amíg besűrűsödik.
A végen kidobni belőle a citrom- és narancshéjat, és félretenni, kihűteni. A panettonet szeletekre vágni, és pici vajon egy serpenyőben átpirítani az oldalait. Kiszedni, porcukorral meghinteni. A gyümölcsöket alaposan megtisztítani, gerezdekre vágni (fehér hártyát is leszedni). Nagyobb üveg-kelyhekbe lerakni az átpirított panettone szeleteket a krémmel és gyümölccsel. A tetejét ribizli fürtökkel és porcukorral díszíteni. Behűteni.
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszintből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyemasszához adagoljuk óvatosan.
Ezennel készen vagyunk a gesztenyekrémmel. Egy hosszúkás plum-cake formát kibélelünk folpackkal, és a rumos tejben éppen csak megmarjuk a piskótákat, amivel egy sort rakunk. Megkenjük narancslekvárral és a gesztenyekrém felet rákenjük. Újra megmártott babapiskóta-sor, narancslekvár , majd a gesztenyekrém másik fele. újra babapiskóta, és betesszük a hűtőbe kb. 3 óra hosszara.
A hűtőből kivéve a csokoládékrémet rákenjük, és mártogatott piskótával fejezzük be. Egy éjszakát állhat a hűtőben, nem art neki!!!!!!
/Csokoládékrém: Az étcsokoládét apróra tördeljük, A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a csokoládét, majd állandóan kevergetve - lassú tűzön - újra felforraljuk, lekapcsoljuk és KIHŰTJÜK!!!!!!!!!!! Miután teljesen kihűlt kézi robotgéppel habbá verjük. /
Az éjszakai állas után óvatosan kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát, és díszítjük - reszelt csokoládé, durvára vágott dió, tejszínhab, stb.

Kávés pralinék

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
1, 5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
1 teáskanál neszkávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.


Tejfölös keksztorta

Hozzávalók:1 l tejföl,4 ek porcukor,2 ek barack levár,2 cs háztartási keksz,magozott meggybefőtt, zselatin

A tejfölt 3 részre osztjuk,1. részbe baracklekvárt, másik kettő részbe a porcukrot keverjük.Majd egy kapcsos tortaforma alját elkezdjük rétegezni:1.sor keksz(csak úgy szárazon)2.sor a cukros tejföl fele,3.sor keksz, 4. sor a barackos tejföl, 5. sor keksz,6. sor a cukros tejföl másik része,7.sor keksz.Erre gyümölcsöt teszünk, és gyümölcskocsonyával leöntjük. Anyukám magozott meggybefőttet, és a levében főtt zselatint használt.

Málnás túrótorta

Alap hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
12, 5 dkg olvasztott vaj

 A babapiskótát finomra őröljük, és összekeverjük az olvasztott vajjal (+pici tejjel), hogy kézzel kemény gyúrható tésztát kapjunk.
Egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és kb. 40-50 dkg friss málnával (szederrel vagy eperrel) kirakjuk, elosztjuk a tetejét.


Málnás csoda

4 dl tejfölt kikeversz porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Hozzáadsz 4 dl tejszínt, és addig kevered, amíg kissé keményebb masszát kapsz. Egy edénybe lerakod rétegesen ezt a tejfölös-tejszínes masszát, babapiskótát, és málnát (vagy erdei gyümölcs mixet), és egy fél napra a hűtőbe teszed, hogy a babapiskóta is megpuhuljon. Annyira finom, hogy csak na!

Túros töltelék

25 dkg túró
5 dkg cukor
3 ek. citromlé
1 dl tej
2 csapott tk. étkezési. zselatin + 3 ek. hideg víz

A túrót a cukorral - citromlével - tejjel elkeverjük.
A zselatint elkeverjük a vízzel, 10 percig állni hagyjuk, langyosra olvasztjuk.
Belekeverjük a túros masszába + 2 dl felvert tejszínt adunk hozzá. Ráöntjük a piskótalap + gyümölcs alapra.

Málnás-vaníliás trifle

Hozzávalók:
40 dkg babapiskóta
rum
4 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
2 csomag hidegen kikeverhető vanília krémpor
a hozzá szükséges tej (kb.: 3-4 dl)
30 dkg friss málna
szeletelt mandula

Elkészítése:
A babapiskóta egy részét tedd egy mély, öblös üvegtálba, öntözd meg néhány evőkanál rummal és kend meg lekvárral. A vanília krémport az előírás szerint készítsd el: 3-4 dl tejjel keverd sűrű krémmé és a fele adagot simítsd a rumos piskótára. Szórd rá a megmosott, lecsepegtetett málnát.
Ezután újból kell kezdeni a sort: jöhet a maradék babapiskóta, rummal meglocsolva, lekvár és a maradék vaníliás krém. Tetejét szórd meg mandulával és néhány órára helyezd el e hűtőszekrénybe.

VANÍLIÁS MÁLNA

Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 3 dl tej, 5 cl rum.
A krémhez: 50 dkg málna, 2 tojás, 1 evőkanál liszt és cukor, 1 csomag
vaníliás cukor, 5 dl tej.
A babapiskótákat egyenként megmártjuk rummal ízesített tejben, és
kibélelünk vele egy jókora üvegtálat. A rumos piskótára hintjük a málnát,
majd az egészet leöntjük sűrű vaníliakrémmel.
Krém: az egész tojásokat, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet
gőz fölött, habverővel kevergetve, sűrűre főzzük. A krémet kihűtve öntjük a
gyümölcsre, és a tetejét vagy tejszínhabbal, vagy reszelt dióval díszítjük.
Jégbe hűtve kínáljuk. Adhatjuk adagolva, talpas poharakban is.
Málnás-csokis-zucotto
Hozzávalók 8 személyre

1 kész piskótalap
2-2-2 cl maraschino, narancslikőr és rum
100 g bevonócsokoládé
300 g tejszín
75 g málna /én többet szoktam
25 g kandírozott gyümölcs
50 g babapiskóta

Fóliát simítunk egy tálba, majd kibéleljük a piskóta kétharmad részével, végül meglocsoljuk az alkohollal.
Felolvasztjuk a csokoládét.
A tejszínt felverjük a cukorral, 2/3 részét elkeverjük a málnával és az aprított kandírozott gyümölccsel, majd rásimítjuk a piskótára.
Az összemorzsolt babapiskótát elvegyítjük a maradék krémmel, az olvasztott csokoládéval, és a málnás krémre simítjuk.
Befedjük a maradék piskótával, ráhajtjuk a fóliát, és 8 órán át fagyasztjuk.
Lehúzzuk róla a fóliát, a tálra borítjuk, és málnával mentával díszítjük.

Turós sütemény

4 dl tej, 6 kávéskanál zselatin, 20 dkg cukor, 20 dkg ráma,
0, 5 kg túró, 2 cs vaníliás cukor, keksz, 2 db banán.

A tejet felmelegítjük a zselatint felolvasztjuk, a többi
hozzávalóval összekeverjük.
Fóliával kibélelünk 2 db őzgerincformát, és beleöntjük a
túrós krémet. Beleteszünk 1-1 db banánt. Tetejére kekszet
teszünk, a legjobb a négyzet alakú, a fóliát ráhajtjuk,
hűtőbe tesszük kb. 3 órát.
Fordítva kiemeljük, szeleteljük. Nagyon finom más
gyümölccsel is, de ne legyen nagyon rostos, mint pl. a narancs


Keksz tekercs

Hozzávalók:

1.5 kg darált keksz 13 kanál kakaó kanál porcukor  annyi keserű tea  hogy jól nyújtható tésztát kapjunk

Töltelék:

40 dkg vaj vagy margarin « 30 dkg porcukor « 1/2 dl rum « 1 csomag kókuszreszelék

A tésztát összegyúrjuk és azt 6 egyenlő részre osztjuk ezután egyenként kinyújtjuk ( a nyújtó deszkára én nejlonos csomagoló papírt szoktam tenni, mert a deszkára tapadna és nem lehetne felcsavarni a csavarást is a papír segítségével csinálom. és megkenjük a kókuszos krémmel , aztán felcsavarjuk és megszórjuk kókusszal mindenhol. Ez egy második csomag kókusz. Hidegre tesszük és aztán lehet szeletelni, nagyon mutatós és finom.

Keksztorta

Hozzávalók: kb. fél kg háztartási keksz
vagy 8-12 adag gyenge feketekávé
6 ekanál liszt, 8 ekanál cukor, 3 ekanál kakaó, 1 vanillincukorkor,
10 dkg vaj v. margarin, rum aroma.
1 l tej
Bevonáshoz: 1 csokis pudingpor, 1/2 l tej, 4-5 ekanál cukor, kis vaj.

A feketét kávét lefőzöm, néhány kanál cukorral és rum aromával ízesítem, megáztatom benne a kekszet. Egy tortaformát v. tálat kiknek vajjal v margarinnal és meg főzöm a krémet.
Krém: 6 evőkanál lisztből, 8 evőkanál cukorból, 3 evőkanál kakaóból és 1 vanillincukorból 1 l tejjel krémet főzök. Forrón vajat v margarint keverek bele.
A tálba lerakok egy sor kávéban megáztatott kekszet úgy, hogy a falát is kibélelem. Egy sor krémet terítek rá, aztán megint keksz. Ezt addig csinálom, míg tart a hozzávalókból. A kekszet puhára áztatom és úgy rakom a tálba, hogy kissé megnyomkodom, ne legyen benne sok kávé.
A tál tetején keksznek kell lennie, mert ez lesz az alja.
Egy éjszakát hűtőszekrényben áll, de nem a mélyhűtőben!
Másnap késsel körbevágom a tál szélét, hogy könnyen kijöjjön, nagy tálaló tálat teszek a tetejére és hirtelen felfordítom. Kicsúszik a tálra, akkor megfőzöm a pudingporból a bevonatot, de ebbe is teszek egy kis rum aromát, meg vajat. Bekenem vele a tortát, aztán lehet szeletelni. Tejszínhabot is szoktam rá, de csak annyit, amennyit éppen megeszünk, hogy ne essen össze, vagyis a kirakott szeletekre.
Másképp is díszíthető
Kicsit babrás, de olcsó és nagyon finom

Citromos babapiskóta

0,5 l tejfölbe keverj 4 evőkanál cukrot, 1,5 citrom levét, 2 citrom reszelt héját. 2 csomag tejszínhabpótló port leírása alapján készíts el, majd habverővel keverd a tejfölhöz.

Szögletes jénai aljára simíts egy adag krémet majd (kb 2 csomag) babapiskótával váltogatva rétegezd. A tetejére krém kerüljön + a megmaradt 0,5 citrom vékonyra szeletelve,cukrozva díszítésnek.

Ha gyors fogyasztásra csinálom (mindig) akkor a babapiskótát tejben megforgatom mielőtt lerakom. Ne idegenkedjetek a citromtól, ez így együtt nagyon finom.


ANYÓSTORTA

Elkeverünk 2 tojass sárgáját 8 dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 5 dl tejjel és negyed rúd vaníliát beletéve, gőz fölött, folyton keverve, sűrű krémmé főzzük. Felforralunk 5 dl tejet 5 dkg cukorral izésítve, majd hozzáöntünk 0,5 dl rumot.
Egyenként belemártogatunk 25 babapiskótát és lapos tál aljara egy sort lerakunk belőle. Rákenjük a krém felet, melyet előzőleg 2 dkg kakaóporral izésítünk és meghintjük 5 dkg mazsolával. Ráfektetjük a többi rumos-tejes babapiskótát,megkenjük a krém másik felével és meghintjük 5 dkg mazsolával. 2 dkg cukorral izésített 3 dl tejszínből vert kemény habbal díszítjük a tetejét.


Babapiskótából édesség

Mi nagyon imádtuk régebben ezt a receptet: kell hozzá 2 csomag babapiskóta(fél kiló körül) 2 csomag puding(bármilyen ízŰ sok gyümölcs, tortazselé. Egy kapcsos tortaformában összetörve lerakom a piskótát nem baj ha apró darabos. 2 csomag pudingot megfőzök, kissé hígabbra. A piskótára rádobálok bármilyen apróra vágott gyümölcsöt(én konzerv ananászt szoktam, őszibarackot) ráöntök a konzerv levéből is. Erre öntöm a híg pudingot. Várok egy kicsit, hogy hűljön és a tetejére tortazselét rakok vagy gyümölcskocsonya port. Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető, és laktató!! (akkor a legfinomabb ha pár órát áll a hűtőben)

Krémes babapiskóta

 Egy habüstöt kell folpackkal kibélelni és vaníliás tejbe picit bemártott babapiskótákkal kirakni az alát úgy, hogy teljesen beborítsa. ezután feloldott, langyos zselatinnal és mézzel elkevert natúr joghurtot kell belerétegezni gyümölccsel és piskótával váltogatva. Végül hűtőben dermeszteni, majd kiborítani egy tálra, lerángatni a folpackot és rányomsz egy porció tejszínhabot. Én is így szoktam

Csinálsz egy joghurtos-tejszínes zselatinos krémet, és ezt lerétegezed a babapiskótával. Esetleg túró is mehet bele, még finomabb.

Kb. ezek az alapkrém arányai:

2 pohár joghurt, elkevered 10-12 dkg porcukorral. Mehet bele egy kis reszelt citromhéj. Külön tálban felversz 2 dl tejszínt habnak. Ennyi mennyiséghez kb. 1 cs. kicsi (dr Oetker) zselatin kell. NEM a tortazselé, hanem a sima zselatin. Legjobb persze a lapzselatin, de azt itthon nem lehet kapni. :-( Na mindegy... Szóval a leírás szerint beáztatod, melegíted a zselatint, lehet folyadékként pl. egy kis 100%-os narancslevet használni. Aztán óvatosan belekevered a joghurtmasszába, jól elkevered, és a végén mehet bele a tejszínhab. HA túrót is használsz, akkor azt még a joghurttal kell elkeverni. Amikor ez készen van, akkor leraksz egy réteg piskótát, rá egy réteg krémet, és így tovább,amíg el nem fogy. Ezt lehet variálni pl. különféle szezonális gyümölcsökkel. Ha piros gyümölcsöt használsz (eper, málna, szeder, stb.) akkor kb a felét összeturmixolhatod, és a joghurtos masszába belekeverheted, a többi menjen darabosan közé, ill. a felső réteg tetejére díszítésnek. Lehet szép üvegtálban csinálni, vagy pl. őzgerinc formában is

Pudingos

A piskótát tejben megáztatni egy kicsit, utána egy tálban lerakni, majd rá málnát (jó a mirelit is) majd csokipuding, megint piskóta, málna, csokipuding. Pár órára hűtőbe be, amíg megköt a puding. Tálaláskor még jöhet egy kis tejszínhab

Babapiskótát
szintén megáztatod (éppen csak belemártod) a rumos tejbe, mascarponét kikevered, felversz egy adag tejszínt és eperrel vagy málnával rétegzed őket egy tálba: alulra a piskóta, rá az epres-mascarponés krém majd rá a tejszínt

Piskótát
szintén megáztatni, de most a tejbe egy kis lekvárt is keversz.... a mascarponét egy üveg nutellával kikeverni, szintén egy adat tejszín (én általában a sajtból is és a tejszínből is a nagyot szoktam) felverni és ezeket rétegezni, lehetőleg 2-3 rétegben, be a hűtőbe.

Őzgerincben szoktam ezt csinálni: alul gyümi (eper, cseresznye, ki mit szeret), aztán egy túrós krém - szerintem valamit még tesz hozzá, mert kellemesen lágy, egy pici citrom is tuti van benne, és a tetejére tesz babapiskótát. Ami felveszi a túró minimális nedvességét.
Hűtőben "összeérik", és néhány óra múlva élvezhető. Könnyű, nyári és tényleg nagyon finom

Gesztenyés golyók

Hozzávalók: 25 dkg darált keksz, 25 dkg gesztenyemassza, meggybefőtt, kókuszreszelék (kb: 10 dkg )
A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és egy kevés befőttlevél (ha éppenséggel akad), annyival, hogy összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A kis golyókat forgasd kókuszreszelékbe.

Kávés pralinék

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
1, 5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
1 teáskanál neszkávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.


Kókuszgolyó
Hozzávalók: 25 dkg édes háztartási keksz, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál cukor, fél üveg kompót, 1 evőkanál kakaó, 2 dl feketekávé, 10 dkg
kókuszreszelék.

Elkészítése: A kekszet kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kávét főzünk, majd ahogy egy kicsit kihűlt, a kekszre öntjük. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a kávét, a lekvárt és a kakaót, majd jól összedolgozzuk.
Golyókat formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy meggyet teszünk, majd egyenként kókuszreszelékbe hempergetjük őket.

Kekszgombóc

Hozzávalók: 20 dkg Rama, 50 dkg háztartási keksz, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál feketekávé, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál tej, 5 dkg kókuszreszelék

Daráljuk le a kekszet, és a puha Ramával dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kókuszreszelék kivételével valamennyi hozzávalót. A tej mennyisége attól függ, mennyit vesz fel a tészta. Jó puha masszát készítsünk. Formáljunk kis golyókat, forgassuk meg kókuszreszelékben és kristálycukorban.
Rumos meggyet is tehetünk a közepébe, ezzel különlegessé tesszük.

KEKSZTEKERCS

Egy kockamargarint fel kell olvasztani, és bele kell tenni 20-25 deka cukrot, 5 deka kakaót és össze kell főzni. Aztán egy nagy tálba össze kell törni 2 csomi háztartási kekszet(nem a puhát, hanem a hagyományos keményet), de ezt lehet venni a boltban már összetörve és akkor nem kell bénázni vele. És akkor ráöntöd a kakaós meleg máz a kekszre és összekevered. Aztán előveszel folpackot és kis rudat formázol a kekszkeverékkel. Ha becsomagolod, akkor mér formázhatod nagyon könnyen hogy szép formája legyen. Bedobod a hűtőbe és pár órát vársz, amíg megdermed és összeáll. Utána , ha vágod a szeleteket, tényleg helyes kis pöttyös süti lesz belőle.

Sületlen keksz

4 egész tojást, fél kg porcukrot, 25 dkg margarint, 10 dkg kakaót összekeverni, felforralni. Még melegen fél kg kekszet beletördelni. Jó bele vágott dió, csokoládé, mazsola. A masszát jól összekeverni, formázni.
Előbb mindig a kekszet szoktam összetörni, hogy amint kész a massza, rögtön összekeverhessem vele, hogy megpuhuljon a keksz. Legjobb, ha néhány napig áll. Gyönyörűen lehet szeletelni.

Keksz szalámi

20 dkg margarin
40 dkg kristálycukor
4 tojás
5 dkg kakaópor
60 dkg háztartási keksz
kevés rum
kevés reszelt kókusz
celofán
Elkészítés: A háztartási kekszet feltördeljük kb. 1 centis darabkákra (pl. sodrófa segítségével). A boltokban kapható előre ledarált keksz sajnos nem a legmegfelelőbb e célra. A kekszdarabkákat meglocsoljuk rummal.

Egy nagy tálban megolvasztjuk a margarint, beleöntjük a cukrot, a kakaóport és a tojásokat is. A tűzről levesszük a masszát, és belekeverjük a kekszet.

Kiterített celofánpapírra kevés kókuszreszeléket hintünk, és ráteszünk egy adagot az elkészített masszából. A celofánt feltekerjük, és hengert formázunk. A masszát jól összepréseljük, majd a celofán két végét összecsavarjuk, mintha csak szalámit csinálnánk.

Hűvös helyen állni hagyjuk, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Néger Szalámi

1 margarin
40 dkg cukor
30 dkg keksz
10 dkg dió
1 cs mazsola
2 púpos kanál kakaó
1, 5 dl tej

A kakaót a cukorral és a tejjel összekeverjük és gőz fölött felolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint és azt is felolvasztjuk benne. Bele rakjuk a diót és a mazsolát.
Mikor kezd kihűlni belekeverjük a darabokra tördelt kekszet. Zsírpapírba tekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Rakhatjuk zsírpapírral bélelt őzgerinc formába is.

Kekszes sütike

Hozzávalók:
25 dkg vaj
50 dkg porcuki
10 dkg kakaó
4 tojass
50 dkg keksz

Elkészítés:
 A vajat megolvasztjuk egy lábosban, belekeverjük a kakaót, a porcukrit a tojást végül a kekszet /összetörjük
A masszát kifolpackozott formába ontjuk és betesszük a mélyhűtőbe 1 órára, utána pedig a normál hűtőbe. Ha megszilárdult mar falhatjuk is!

Kókuszgolyó egyszerűen és finoman

Hozzávalók:
1/2 kg darált keksz
1/2 kg porcukor
15 dkg kakaópor
1 /2 dl rum
kb. 3 dl erős kávé
kókuszreszelék

Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a porcukorral és a
kakaóporral, majd hozzáadjuk a rumot, a kávét, amiből sohasem pont
3 dl kell. (Fontos hogy a massza ne legyen híg!)
Ha alaposan összekevertük a masszát, egy kis tálba vizet engedünk, egy
másikba pedig beleszórjuk a kókuszreszeléket, Megvizezzük a tenyerünket
és apró golyókat formálunk a masszából. A kis golyókat kókuszreszelékbe
forgatjuk.

Keksz sütemény: Rumos Dióbomba

30 dkg őrölt dió
30 dkg darált háztartási keksz
20 dkg cukor
10 dkg vaj
8 evőkanál forró tej
4 kávéskanál rum
10 dkg porcukor
A diót és a háztartási kekszet a cukorral, a vajjal, a tejjel és a rummal jól összegyúrjuk. Fél óráig állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle. Reszelt dióban megforgatjuk és porcukrozott tányérra rakjuk.


Rakott piskóta, krémes(mikko)

Hozzávalók:
1 tasak vaníliás puding
1 tasak csoki puding
2 evőkanál kakaópor
cukor vagy édesítő tetszés szerint
1 liter tej (a pudinghoz)
egy pohár konyak vagy rum vagy akármilyen szeszes ital
vagy kakaó ital vagy kávé ital
mogyoró vagy dió darabosan, de el is maradhat
45 darab babapiskóta

A pudingokat megfőzni az előírásnak megfelelően. A csokisnál kakaót tenni hozzá és annyi cukrot vagy édesítőt, amennyivel szeretitek. A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaníliát igen.

Egy magasabb kerámia vagy üveg edénybe letettem egy sor piskótát, hogy az edény alja ki legyen töltve. Az alkohollal enyhén meglocsoltam minden darab piskótát. (Aki gyerekeknek csinálja, az csinál Nesscacaóból egy pohárral vagy tejeskávéból és ezzel locsolja meg a piskótát. Vigyázat, csak annyira, amennyit láthatóan beszív, ne többet, mert a rákerülő krémtől is puhulni fog. Ne lucsogjon!)
Erre jön a vaníliás puding, majd a csokis rá, megszórni a dióval. Megint rá a piskóta sor és ugyanígy eljárni. A tetejére maradjon egy kis krém még bejezésképpen. Erre szintén kis diót szórni. (Lehet csokireszeléket is)
Lefedni vagy egy nagy zacsekbe bepakolni és be a hűtőbe, én este megcsináltam és másnap ettük. Össze kell érjen, illetve meg kell puhulnia a piskótának.

Igen könnyű, nyári édesség, lehet csak vanília pudinggal dolgozni és friss epret, málnát tenni még a sorokra. Ki hogyan szereti, nem lehet eltolni. Magasan jó, több sorral. Nekem háromsoros volt.

Babapiskótás finomság

2 csomag (40 dkg) babapiskóta
6 dl tejföl
6 dl tejszín
20 dkg porcukor
2 citrom
mazsola
kandírozott gyümölcs

A babapiskótákat összetördeljük es egy nagy tálba szórjuk. A citromok
héjat lereszeljük, levüket kifacsarjuk, hozza adjuk a porcukrot , a
tejfolt, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöt. Felverjük a tejszínt és
az előbbi kutyulékba forgatjuk, majd az egészet a babapiskóták
tetejére és óvatosan összekeverjük. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk.
Én este szoktam elkészíteni és másnapig nagyon jól el van a hűtőben
(ha csak valaki fel nem fedezi közben)
A tetejét lehet idénygyümölcsökkel díszíteni, de nélküle is finom.

Babapiskótás

két főre: krémnek elkeverek egy natúr joghurtot kb 1 deci tejszínnel és egy kanál cukorral (én édesítőszerrel). egy tálba leteszem a krém 1/3-at, arra rá egy sor babapiskóta, arra rá egy sor meggybefőtt, majd a krém 1/3-a, majd egy sor babapiskóta, majd meggybefőtt, és a végen 1/3 krém. én meg darált dióval is megszórtam.
egy napig a hűtőben érleltem, hogy megpuhuljon a piskóta, de maga az elkészítés tényleg őt perc


Babapiskóta-torta

6 tojás sárgáját habosra keverjük l0 dkg porcukorral, majd egy másik tálkában 20 dkg vajat keverünk ki, szintén l0 dkg porcukorral. Ehhez adjuk hozzá az előzőleg kikevert cukros tojást, 1 dl rumot, és ismét habosra keverjük. 2-3 dl tejet egy tálba öntünk, hozzáadunk 1 dl rumot, és ebben hirtelen megforgatunk annyi babapiskótát, amennyivel be tudjuk fedni egy kerek tál alját. Erre kenünk egy réteg krémet, majd szórunk rá annyi darált kekszet (ha mandulás, vagy mogyorós ízű a keksz, még finomabb lesz), hogy a krém nedvességét felszívja. Ismét rumos tejben megforgatott babapiskótából rakunk le egy réteget, majd a krém következik, utána a darált keksz. Ezt így folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Úgy osszuk be az anyagokat, hogy a végén a krémmel a sütemény tetejét és oldalát is jó vastagon be tudjuk kenni. Meghintjük tortadarával, vagy reszelt csokoládéval, kreatívan díszíthetjük rumos meggyel, cukrozott cseresznyével - a lényeg, hogy ne áztassa el a süteményt a tetejére rakott befőtt. 4-5 órára hűtőbe tesszük, de elkészíthetjük a szeletelést megelőző napon is, úgy még jobban összeérnek az ízek. Előfordulhat, hogy a krém állaga kicsit folyós, a hűtőben majd megdermed.

Babapiskótás edésség (zuppa)

Hozzávalók: 2 tojássárgája 50 g kristálycukor 1 és 1/2 evőkanál liszt 8 dl tej 1/2 citrom finomra lereszelt héja 50 g kakaó 5 evőkanál konyak (én 2 adag konyak aromát használtam helyette) 100 g babapiskóta
1. A tojássárgáját egy tálba tesszük, felverjük a cukor felével. Hozzáadjuk a lisztet és a reszelt citromhéjat, végül 5 dl tejet. A keveréket lábosba töltjük, és folyamatosan kevergetjük 6 percig takarékon főzzük. Nem szabad felforrnia! Levesszük a tűzről.
2. A maradék tejet egy másik lábosba töltjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és a kakaót. Folyamatosan kevergetve 6 percig főzzük takarékon, ne forrjon fel.
3. A serpenyőt levesszük a tűzről. A konyakot egy tálba öntjük, és megmártjuk benne a babapiskótákat. Egy (üveg)tál aljára rakjuk a babapiskótákat, ráöntjük a tojásos krém 1/3-át, majd a kakaós öntet 1/3-át, s addig rétegezzük váltogatva, amíg el nem fogynak. A legfelső réteg krém legyen. Min. 2 órán, de inkább 1 éjszakán keresztül álljon a hűtőben.

Pudingos-Babapiskóta torta

Hozzávaló
két csomag pudingpor, az egyik csokis, a másik vaníliás.
egy csomag babapiskóta, lekvár, mazsola, tejszínhab
egy tálat kibélelni a babapiskóta felével, megkenni lekvárral, nem kell sajnálni, megszórni mazsolával. . . megfőzni az egyik pudingot és ráönteni, aztán megint babapiskóta, lekvár, mazsola, kicsit hűlni hagyni, majd megfőzni a másik pudingot és azt is ráönteni. . . . . . . jól lehűteni az egészet, aztán fogyasztáskor kis tálkába vagy fagyiskehelybe szedni, tetejére jó sok tejszínhabot nyomni, kicsi fahéjjal megszórni.


BABAPISKÓTÁS - PUDINGOS

hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 1 zacsi epres vagy málnás pudingpor (a főzhető változat) + ami szükséges a puding elkészítéséhez
- 1 zacsi fagyasztott gyümölcs ( mi általában eperből vagy málnából készítjük)
- tejszínhab
- cukor.

Elkészítése: Kerek formájú jénai tálba vagy olyan tálba, aminek van pereme, lerakunk egy sor babapiskótát. Ráöntjük az előírás szerint elkészített pudingot, rögtön úgy melegen, ahogy elkészült. Ekkor újabb sor babapiskóta következik. Majd összeturmixoljuk a gyümölcsöt (előtte kicsit ki kell engedni, hogy ne legyen jeges) az ízlés szerinti cukormennyiséggel és annyi tejszínhabbal, hogy ne legyen nagyon sűrű, hanem önthető, kicsit folyós legyen az állaga.
Ezt ráöntjük a második sor babapiskótára, úgy, hogy ellepje, beborítsa az egészet. Fontos, hogy egy babapiskóta se "lógjon ki", mert az nem fog megpuhulni, kemény marad. A jénaira rátesszük a tetejét, s az egészet betesszük a hűtőbe, legalább 2 - 2, 5 órára. A babapiskóta teljesen megpuhul majd a pudingtól és a gyümölcsös öntettől Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Rakott keksz

Hozzávalók:
1,5 csomag háztartási keksz, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 2 nagy alma, 2-3 banán, kevés cukor, 1 csomag mazsola, fahéj, vaníliás cukor
Csokoládémázhoz: vaj, kakaópor, cukor

Elkészítés: A vaníliás pudingot a tasakon leírt módon elkészítem. Az almákat vékony szeletekre vágom, és cukros, fahéjas szirupban felfőzöm. Vigyázok, hogy az alma csak éppen megpuhuljon. Kiveszem és lecsepegtetem.
Egy jénai tál aljára elrendezek egy sor kekszet. Rárakok a karikára vágott banánból egy részt, az almából is valamennyit. Következik a mazsola, majd a pudingból annyi, hogy jól ellepje a kekszeket. A csokimázból csurgatok rá ízlés szerint. Újból következhet a keksz, gyümölcs, mazsola, puding... és így tovább.
Amikor elkészült, hideg helyre teszem, és egy napig állni hagyom.
Másnapra a keksz jól átpuhul, és átveszi a többi hozzávaló ízét.
Felkockázva tejszínhabbal tálalom.

Albert sütemény

Hozzávalók: 2 hosszú Győri Albert keksz, ha spórolsz a krémmel akkor 3-ból is kijön

Krém: 4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 kocka Ráma
1 dl fekete kávé
mehet bele egy kis rum, én ezt múltkor kihagytam

A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom és lassú lángon melegítem. Ha felforrt hozzáadom a margarint, a kávét és a rumot, és sűrűre főzöm.
Ha kihűlt összeragasztom vele a kekszeket, fóliába csavarom és hűtőbe teszem. Egy éjszakát állni hagyom, hogy megpuhuljon a krémtől a keksz, és ferdén szeletelve tálalom, mert akkor lesz csíkos.

Csíkos keksz

Hozzávalók:
1,5 csomag (nagy) Albert keksz, 1 csokoládés pudingpor, 3 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 13 dkg cukor, 1 kanál rum, 1 dl feketekávé, 2 kanál kakaó.

Elkészítés:
Ezeket az alapanyagokat sűrűre főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a kekszet (egymás után rakosgatva).. A külsejét is megkenjük vele. A tetejét kókusszal megszórjuk és ferdén szeleteljük.

TEJFÖL-TORTA

Csatos tortaforma alját sima négyzet alakú háztartási keksszel beborítom.
1.lépés: Összekeverek: 2 doboz (4 dl) tejfölt +3 kanál k.cukrot és ezt a kekszre egyengetem
2.sor: szintén beborítom h. keksszel, ja a résekbe tördelek
3.sor: szintén az előző tejfölös adagot összekeverem és ráöntöm a keksz sorra
4. sor: beborítom keksszel
5. sor: 2 doboz tejföl+2 kanál bármilyen lekvár+2 kanál k.cukor ezt ismét a keksz sorra egyengetem
6. sor: beborítom keksszel
Egy napra hűtőbe teszem, hogy a keksz magába szívja a tejföl levét. Másnap gyümölcsöket rakok rá és zselével leöntöm.
A tortaforma oldalát is ki szoktam rakni keksszel, ez még jobban összetartja és látványosabb.

Finom őzgerinc

Egy nagyobb edényben felolvasztunk 25 dkg Ramát (fontos, hogy Rama legyen, más vaj, v. margarin nem jó hozzá!!!) Amikor felolvadt, belekeverünk 20 dkg porcukrot, 2 cs. (főzős)vaníliapudingport, 2 tojást, és 2 evőkanál kakaót. Ezeket jól összekeverjük és még egy kicsit, amíg hólyagosodni kezd, visszarakjuk a tűzre. Míg meleg, beletördelünk 1 cs. nápolyilapot. Egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába töltjük, hűtőbe tesszük.

ÉDES FALATKÁK

Hozzávalók:
10 dkg darált háztartási keksz,
2 tojásfehérje,
200 g Nutella,
kókuszreszelék,
kristálycukor
Elkészítése: A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Különböző, érdekes kis formákra gyúrjuk, alakítjuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, kristálycukorban, színes cukrocskákkal díszítjük.

PUNCSGOLYÓK

20 dkg piskótamorzsa, 4 evőkanál rum, 4 evőkanál málnaszörp, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 5 dkg darált dió, 10 dkg reszelt csokoládé.
A piskótamorzsát leöntjük rummal, szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízből főzött, kihűtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt csokoládéban megforgatjuk. Mignonpapírban tálaljuk.

GESZTENYÉK

(Margit féle)
1 cs. gesztenyemassza, 1 kg darált háztartási keksz, rum, 20 dkg Ráma, 20 dkg porcukor.
Golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk.

KEKSZES

1 dl rumot, 2 tojást, 2 vajat /20 dkg/, 2-3 evőkanál kakaót jól összekeverünk, majd hozzáadunk 1 cs. mazsolát és 1 kg kekszet.


MANDULÁS GOLYÓ
1 kg porcukor, 15 dkg főtt burgonya, 25 dkg darált dió, 1 mandula aroma.
Összegyúrjuk, golyókat formálunk. Kakaóba hempergetjük, tetejére diót rakunk.

MOZART GOLYÓ

20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál barackíz, 2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje.
Összekeverjük, golyókat formálunk, közepébe meggyet, mogyorót teszünk.

Pudingos

1)vékony réteg csokipudingot raktam egy jénai tál aljába, rá háztartási kekszet, arra fagyasztott meggyet, puding, keksz, meggy, addig amíg el nem fogy. A tetejére puding és meggy. Ha kihült, lehet adagolni. (a fagyasztott gyümi azért is jó, mert gyorsan hül!) Kalória bombaként jöhet rá tejszínhab is, de nélküle sem tart sokáig!

2)Kell:
1 üveg kimagozott meggybefőtt
1 cs. háztartási keksz
2 cs. vaníliás puding (főzős)
tej

A vaníliás pudingot kifőzzük az előírt mennyiségű tejjel. Aztán jöhet a rétegezés: 1 réteg vanília, rá 1 réteg keksz, 1 réteg meggy, kanállal kevés levet is lehet ráönteni. Aztán újra: vanília, keksz, meggy... Végül a tetejére vanília kerüljön, amibe díszítésként pár szem meggyet lehet rakni, ill. pár szem kekszet beleszúrni.
Mehet a hűtőbe, pár óra állás után fogyasztható.

3)piskóta vagy háztartási keksz rétegezve a krémmel, lehet a rétegek közé tenni mazsolát, darabos diót, mandulát
Krém: 2 cs. vaníliás pudingpor megfőzve 8 dl tejben, ebbe vagy tejszínes mogyoró aromát teszek(egy kis üvegcsével)vagy pl. kávét(nescaféból egy kis tejbe elkeverek 3-4 teáskanállal) . Belekeverem a pudingba, ha kihűlt mehet bele egy kis margarin és lehet rétegezni. Tejszínhabbal isteni! Nálunk nagyon hamar elfogy!
Nagyon finom és egyszerű

Csokiszalámi

Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kakaó
5 dkg mazsola
1 dl tej
30 dkg háztartási keksz
rumaroma
4-5 szem apróra tört dió

Elkészítés:

Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
Őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelhető.

Meggytekercs

Hozzávalók:
30dkg darált háztartási keksz
30  dkg Rama
25 dkg porcukor
20 dkg magozott meggybefőtt
meggybefőttlé
fél dl rum(el is hagyható

Elkészítés:
A kekszet összedolgozzuk 20 dkg rámával,15 dkg porcukorral,valamint a befőttlével,úgy hogy jól nyújtható masszát kapjunk,ne törjön amikor kinyújtjuk.ezt a masszát porcukrozott alufóliára tesszük,s azon nyújtjuk kb 4-6 mm vastagra.A maradék 10 dkg rámát habosra keverjük a maradék 10 dkg porcukorral majd beledolgozzuk a rumot és az apróra vágott meggyet.Ezt a krémet kenjük rá a tésztára, majd azt(a fólia segítségével) feltekerjük s (a fóliába csavarva) 2-3 órára hűtőbe tesszük.Tálaláskor sréhen szeljük!

Hóvirágkrém (kétszersülttorta)

Hozzávalók : egy csomag kétszersült, 1/4 l tej, 15 dkg cukor, 2 tojás, egy csésze erős feketekávé, 20 dkg tejszínhab.

5 dkg cukrot barnára pirítunk, föleresztjük a tejjel simára keverjük. A tojásokat habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a karamelles tejet, kis lángon v. gőz fölött állandó keverés mellett krémmé főzzük. A kétszersültet elmorzsoljuk, egyharmad részét egy mély üvegtálba tesszük, és annyi feketekávét öntünk rá,hogy jó nedves legyen. Erre öntjük a karamellkrém egyharmadát, erre kétszersültet teszünk, megöntözzük kávéval, leöntjük rémmel, és ezt harmadszor is megismételjük. Jégre tesszük és kifagyasztjuk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Keksztorta 

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 5 dkg cukor, 20 dkg pikáns ízű lekvár (pl. ribizli-, meggylekvár), 10 dkg darált dió, 3 dl tejszín, 2 dkg porcukor, 2 dl feketekávé krémhez : 1/2 l tej, 2 tojássárgája, 1 ek. liszt, 1/4 rúd vanília, 8 dkg cukorral krém elkészítése a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, liszttel, nyers tejjel beletesszük a vaníliát, kis lángon vagy gőz fölött állandóan keverve sűrű krémmé főzzük.

Erős feketekávét főzünk,majd a 3 részre osztott kekszmennyiség egyik részét a cukrozott kávéba áztatva laposan egy tálra helyezzük. A kekszrétegre rákenjük a vaníliakrémet, a tetejét megszórjuk darált dióval, rárakjuk a második rész kávéba áztatott kekszet. Erre rákenjük a pikáns lekvárt, a tetejét megszórjuk a többi dióval, rárakjuk a 3. rész áztatott kekszet. Az így kapott tortaformát a cukrozott , kemény tejszínhabbal felspricceljük.


Sütés nélküli krémes

2 csomag csokis keksz (BEBE), 20 dkg kristálycukor, 3 puding Aranykalász, 7 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 2 tejszínhabpor,1 tejszínhabfixló, 2 vaníliás cukor, csoki, 1 l víz

A kekszet rárakjuk a tepsibe szépen egymás mellé. A pudingot és a cukrot elkeverjük a vízben, és pudingot főzzünk belőle. A tojásfehérjéből és a porcukorból sűrű krémet keverünk ki. Fokozatosan belekeverjük a krémet a pudingba. A masszát rárakjuk a kekszekre. Kikeverjük a tejszínhabot a vaníliás cukorral és a tejszín-habfixálóval. Ez lesz a krém 2. rétegje. Az édesség tetejére csokit reszelünk. 1 napig a hűtőben állni hagyjuk.

Torta sütés nélkül

1 rámát 25 dkg porcukorral kikeverni.
4 ek kakaót 2 ek vízzel kikeverni és egyszeri forrásig tűzre tenni,kihűteni és a margarinhoz adni,és 1 púpos ek neszkávé.
3 dl tejjel felfőzzük az 1 cs.csokipudingot,hűtjük,ezt is a margarinos krémhez keverni.
2 doboz babapiskóta kell hozzá.
A babapiskótát egy pillanatra hideg feketekávéba mártjuk,majd lerakunk egy sort a tálcára,krémmel megkenjük.
Összesen 4 sor piskóta kerüljön egymásra.
A tetejét és az oldalát a maradék krémmel bevonjuk és 1 napig állni hagyjuk.

Tiramisu /Bíbic

Már sokszor megcsináltam és nagyon finom.
Hozzávalók kb. 10 szelethez, előző nap főzünk fél liter tejből vanília pudingot és a hűtőbe tesszük. Ebből csak a fele kell, de a többi megmarad nassolni
2 dl fekete kávé, 2 evőkanál konyak vagy Amaretto likőr 20 db babapiskóta, 25 dkg Mascarpone, 250 ml tejszín, 4 evőkanál cukor, 5 dkg de jó ha kicsit több durvára reszelt étcsokoládé. 3 evőkanál kakaópor
Egy püspökkenyér formát kibélelünk fóliával. A kávét a konyakkal összekeverjük és belemártogatjuk a piskótát, majd kibéleljük vele a püspökkenyér forma oldalát úgy, hogy a piskóták cukros fele legyen a külső oldalon. A mascarponét összekeverjük kb. 2 dl hideg vaníliás pudinggal, a tejszínt kemény habnak verjük és óvatosan a mascarponéhez adjuk.

A kakaóport összekeverjük a reszelt csokoládéval és az egyharmadát a forma aljára szórjuk /ott l nincs piskóta csak az oldalán!/ erre rákenünk egy réteg mascarpone krémet, a maradék megmártogatott piskótákat elhelyezzük a krémen, rászórunk megint a kakaós - csokis porból, majd megint mascarpone krém jön és a tetejét ismét megszórjuk kakaós-csokis porral, 3 órára lehűtjük. Tálalásnál a formából kiborítjuk egy hosszúkás süteményes tálra.
Megjegyzés: Az eredeti recept 2 tojást ír hozzá cukorral elkeverve. Mivel én nyers tojást soha nem használok friss krémekhez, ezért választottam az előre megfőzött pudingot helyette.

Általában fél kiló mascarponéhez 1/2 tejből készült pudingot keverek. Lehet még plusz cukrot, van. cukrot hozzá keverni!

TIRAMISU
Hozzávalók:
120 g porcukor, 4 tojássárgája, 500 g natúr tejszínes krémsajt (mascarpone), 1/2 kk. őrölt fahéj, 1 dl erős feketekávé cukorral édesítve, 1/2 dl rum v. konyak, 300-350 g babapiskóta, 1 ek. kapaópor.
A tojássárgákat habosra, szinte fehéredésig keverjük a porcukorral. Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól kikeverjük, hogy pillekönnyű legyen a krém. Beleszórjuk a fahéjat, összekeverjük.
Erős feketekávét főzünk (lehet nescaféból is), cukorral édesítjük, mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a rumot és gyors mozdulatokkal, hogy el ne ázzanak, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat. 24-26 cm átmérőjű porcelántál aljára egy sort lerakunk, az oldalát pedig félbetört babapiskótákkal rakjuk ki.
Rásimítjuk a krém felét, aztán ismét kávéba forgatott babapiskóta következik, végül a maradék krém. Kivételesen ne simítsuk el a krémet a tetején, inkább maradjon "kócos", így a végén "rajzosabb", szebb felületet kapunk.
A tálat gondosan letakarjuk fóliával és legalább 5-6 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a tetejét vastagon meghintjük kakaóporral, és a tálban hagyva, tortaszerűen szeleteljük. Tejszínhabot adhatunk mellé.


GESZTENYÉS ALAGÚT

Hozzávalók:
3 dl tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál narancslekvár -sárgabarackkal is kiváló )-
2 evőkanál cukor
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj / margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
kevés rum - elhagyható-
1 cs. vaníliás cukor

máz:
tortabevonó
Elkészítés:
1/ Tejbedarát főzünk 3 dl tejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük vaníliás cukorral, 3 evőkanál narancslekvárral. -hűtjük-
2/ 25 dkg gesztenyemasszát összekeverünk
10 dkg vajjal, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, kevés rummal, és 2
evőkanál kakaóval.
ízesített -kihűtött- búzadarát, végül befedjük a maradék
gesztenyével.
4/ A hűtőben kifagyasztjuk.
5/ Kiborítjuk egy hosszúkás tálra és csinosan befedjük csokimázzal. Szépen szeletelhető , nagyon mutatós. . . és igen gyorsan fogy

RÉTEGES DESSZERT(-ahogy én nevezem)

6 személyre mert hat pohár lesz belőle
Könnyű elkészíteni; elkészítési idő kb fél óra; pihentetési idő négy óra.
hozzávalók:
vaníliás krémhez-
80 g kristálycukor
4 tojás sárgája
5 dl tej
2 evőkanál kukorica keményítő+ egy vanília rúd
Jól keverjük ki a tojássárgáját a cukorral. Amikor fehéredni kezd tegyünk bele két evőkanál kukorica keményítőt. Közben melegítsük (és ne forraljuk) fel a tejet a hosszában félbevágott vanília rúddal. HA meleg, vegyük ki belőle a rudat ess az így kapott vaníliás tejet ontsuk bele a cukros-tojásos-keményítős masszába. Az egészet tegyük vissza a tűzre és lassú tűzön főzzük míg az egész "le" krémszerű nem lesz. Tegyük ki kihűlni.
meggyréteghez-
600 gramm mélyhűtött meggy
két evőkanál cukor es egy pici vaj (20g)
Erős tűzön melegítsük meg a meggyet a cukorral es a vajjal mig a meggy ki nem olvad.
málnás öntethez-
négy evőkanál málnalekvár
fel citrom leve
lassú tűzön olvasszuk meg a lekvárt a fel citrom levével. Utána hagyjuk kihűlni.
habos-mascarponés réteg-
2 dl tejszín
4 evőkanál mascarpone
és kis porcukor (recept 50 g ot ír, de én kb a felet tettem bele, mert elég "cukrosnak" ereztem)
Verjük fel a tejszínt tejszínhabba, utána tegyük bele a mascarponét és a cukrot és finoman keverjük össze.
babapiskóta réteghez-
hat db babapiskóta kis darabokra törve
Készítsünk elő hat átlátszó poharat. Mindegyikbe tegyünk a vaníliás krémből, utána egy réteget az összetört babapiskótából .
Én utána megint egy pici vaníliás krémet tettem rá, h a babapiskóta "megázzon". A poharakba ezután jön a meggyes rétegből, utána a meggyes rétegét ontsuk le a málnás öntettel. Az utolsó réteg pedig a tejszínhabos mascarponés réteg.
A desszertet fogyasztás előtt tegyük hideg helyre vagy hűtőbe 4 órán át. Tálalás előtt én a tejszínhabot egy kis csokireszelékkel díszítettem!

ORDÓDY OSTYA ( Mimatu )

Hozzávalók:
20 dkg cukor, 2 dl tej, 25 dkg margarin, min. 25 dkg darált keksz (háztartási), 5 dkg kakaó, 3 üres ostyalap.
A cukrot a tejjel 5 percig forralom. Beleolvasztom a margarint, belekeverem a kakaót, és a háztartási kekszet. Még langyosan a masszával megtöltöm a három ostyalapot. Kb. ujjnyi vastag a krém a lapok közt. Alufóliába tekerem, és beteszem a hűtőbe. Másnap felszeletelem kisujjnyi darabokra

Csokoládé Bomba(fröken)

Hozzávalók: 1 dl zsíros tejszín, 1.5 dl porcukor, 2 db tojass sárgája, 1.5 evőkanál rum, 275 g sötét csokoládé, 2 evőkanál vaj. kicsi narancs aroma ha izésíteni akarod vele.
A tejszínt felmelegíted, az egész hozzávalót belekevered, hogy jol elolvadjon. utána hűtőbe állítod hogy jól lehűljön. amikor dermedni kezd, spricczacskoba teszed és csillagos csővel kicsi formákba kinyomod. csokoládé reszelékkel lehet a tetejét díszíteni. hűtőben vagy mélyhűtőben tartandó!!!!!
elnézést, ezt elfelejtettem a menühöz írni. régi bonbonos formáim megvannak és azokat fogom feltölteni. ISTENI finom

VANÍLIÁS TRÜFFEL(kerti törpe)

Hozzávalók kb 40 darabhoz:
A trüffelmasszához 1/8 l tejszín, 200 g fehér bevonómassza, 1/2 rúd vanília vagy 1/2 teáskanál vaníliás cukor, 2 evőkanál tejföl
A díszítéshez: fehér cukorvirágocskák vagy színes cukorgyöngyök.
Továbbá 40 papír vagy fém desszertkosárka.
Az edénybe öntött tejszínt gyorsan főzzük fel, majd vegyük le a tűzről. A bevonómasszát törjük kis darabkákra., és állandó kavargatás mellett adjuk a tejszínhez, és hagyjuk elolvadni benne.
A vaníliarudat hosszában hasítsuk fel, és kaparjuk ki a belsejét. Ez utóbbit vagy a vaníliás cukrot keverjük a masszába. A trüffelmasszát ezután hagyjuk kb. 1 1/2 óra hosszat kihűlni, amíg el nem éri a középhőmérséklet.
Egy habverő segítségével a tejfölt dolgozzuk bele a trüffelmasszába. A lágy krémet tegyük csillagcsövű nyomózsákba és a kosárkák mindegyikébe nyomjunk kis pöttyöket belőle. Ezután díszítsük cukorvirágocskákkal, vagy szórjuk meg apró színes cukorgyöngyökkel. Hüvös helyen tároljuk.

Gesztenyés tiramisu (istar)

Egy hosszúkás plum. cake formához:
40-60 db babapiskóta
2, 5 dl tej
1 kis stampedli rum
Gesztenyekrémhez:
20 dkg gesztenyepüré
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2, 5 dl tejszín
4 zselatinlap
15 dkg narancslekvár
Csokoládés párizsi krémhez:
20 dkg étcsokoládé
2,5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyemasszához adagoljuk óvatosan. Ezennel készen vagyunk a gesztenyekrémmel.
Egy hosszúkás plum-cake formát kibélelünk folpackkal, és a rumos tejben éppen csak megmarjuk a piskótákat, amivel egy sort rakunk. Megkenjük narancs lekvárral és a gesztenyekrém felét rákenjük. Újra megmártott babapiskóta-sor, narancslekvár, majd a gesztenyekrém másik fele. Újra babapiskóta, és betesszük a hűtőbe kb. 3 óra hosszara.
A hűtőből kivéve a csokoládékrémet rákenjük, és mártogatott piskótával fejezzük be. Egy éjszakát állhat a hűtőben, nem árt neki!
Csokoládékrém: Az étcsokoládét apróra tördeljük, A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a csokoládét, majd állandóan kevergetve - lassú tűzön - újra felforraljuk, lekapcsoljuk és KIHŰTJÜK! Miután teljesen kihűlt kézi robotgéppel habba verjük.
Az éjszakai állás után óvatosan kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát, és díszítjük - reszelt csokoládé, durvára vágott dió, tejszínhab, stb.

Bécsi gesztenyerózsák

HOZZÁVALÓK: 30 dkg gesztenyemassza, 10 dkg túró 8 dkg porcukor fél deci fehér rum, 2. 5 dkg kakaópor 4 db mogyorós csók 4 db babapiskóta: Egy mély tálba tegyük a gesztenyemasszát a kakaóport a cukrot, ezeket mindig / szitálva/ jöhet a túró és a rum az egészet, keverjük habosra. Morzsoljuk szét a mogyorós csókot és a babapiskótát keverjük össze , szórjuk meg vele mignon papírok alját 25 lesz belőle. A gesztenye tölteléket tegyük nyomózsákba és minden mignon papírra nyomjunk rózsákat tegyük hűtőbe és kandírozott cseresznyével díszítjük a tetejét partikra kiváló és hamar megvan

Amaretti-golyók

Hozzávalók: 225 gr tejcsokoládé, 200 gr étcsokoládé, 2 tojás sárgája, 25 gr tej, 2 ek tejszín, 65 gr piskóta, 2 ek likőr, 50 gr kakaópor
Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amoretti ostyánk van. Keverjünk hozzá 2 ek Amaretto likőrt, ha nincs, Bonbonmeggyet. Tegyük hűtőszekrénybe, miután megdermedt, formázzunk belőle golyókat. Újabb hűtés után mártsuk őket 200 gr felolvasztott, majd kissé lehűtött étcsokoládéba. A golyókat rakjuk ki zsírpapírra, tegyük vissza a hűtőszekrénybe, amíg a csokoládé jól megköt. Utána hintsük meg kakaóporral.

Ananászos Tiramisu

Hozzávalók: 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin, 10 dkg
kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evőkanál ananászlé, 3 tojás
sárgája, 30 dkg. Mascarpóne(olasz sajt), 1, 5 dl Jogobella
joghurt(papaya-lime)ízű, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint
2 evőkanál kókuszlikőr.

Elkészítés: Az ananászt lecsöpögtetem, levét felfogom, a 3 dkg vajat
felolvasztok, az ananászt beleforgatom és egy kicsit pirítom. A 3 tojás
sárgáját elkeverem a cukorral, joghurttal, Mascarpónéval, mindezt reszelt
citromhéjjal ízesítem. Itt kerülhet még bele a kókuszlikőr. A piskótát
beleáztatom az ananászlébe. A tál alját kirakom piskótával, rárakok egy
réteg ananászt és erre kerül egy réteg krém. Ezt addig folytatom, míg a
hozzávalók elfogynak, úgy hogy a tetejére krém kerül, amit megszórok
kakaóporral. Fél óra állás után már fogyasztható.

Almás süti

Hozzávalók:
2 csomag Albert keksz
1, 2 kg alma
30 dkg cukor
1 citrom leve
3 cs. vaníliás pudingpor
A mázhoz:
10 dkg tortabevonó csoki
kevés vaj

Az almát meghámozzuk, felszeleteljük. 6 dl vízbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, kevés cukrot és éppen csak puhára főzzük. A pudingport elkeverjük a többi cukorral és 2 dl vízzel, majd az almás főzethez keverjük. Sűrűre főzzük.
A keksz felét egy tepsi aljára tesszük. Rákenjük az almás, pudingos tölteléket. Beborítjuk a maradék keksszel. Bevonjuk a csokis mázzal.
Pihentetni kell, hogy a keksz megpuhuljon!

Rumos golyó(mikko)

Hozzávalók:
250 g cukor
500 g piskóta (vagy baba vagy tortalapból)
10 ek rum vagy 2 kis üveg rumaroma
10-12 ek málnalekvár vagy más lekvár
150 g vaj
75 g kakaó
200 g darált mandula vagy mogyi vagy dió
150 g csokireszelék, csokidara
A cukorból és 125 ml vízből szirupot főzünk. Egy tálba belemorzsoljuk a piskótát és meglocsoljuk a rummal (vagy aromával), lekvárral és a kihűlt sziruppal. Egy órát állni hagyni. A vajat a lakóval jól összekeverni, a darált mogyival együtt beledolgozni a rumos masszába. Golyókat formálni tetszés szerint és csoki darába hempergetni. Jó fogyasztás előtti napokban megcsinálni, hogy egy kicsit keményedjen. (Fennáll viszont annak a veszélye, hogy mire a vendégek jönnek, elfogy. . . . )))
Tippek: a babapiskótát egy fagyasztós zacsiban egy húsklopfolóval apróra lehet törni.
Ha kókuszosra csinálod, akkor kókuszreszelékbe hempergeted, ha mogyisra mogyoróba stb. . .
Nagyon bevált recept, nem lehet eltolni! Ez egy nagyon nagy adag!

Tortára-Párizsi krém

díszítésnek bármit tehetsz rá, magát a krémet kis rózsákba nyomva, vagy veszel, marcipánrózsácskákat, vagy megszórod szeletelt mandulával,
vagy domborúra csinálod a tortát és megszórod csokireszelékkel
Párizsi krém:
2 dl tejszín,
200 g cukor,
250 g vaj,
100 g kakaó.
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 3-4 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat és még 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről és a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben jól lehűtött krémet habosra keverjük.

Csokikrém:
1 tojássárgája,
40 g cukor,
40 g liszt,
2. 5 dl tej,
30 g kakaópor
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral apránként jöhet bele a liszt majd kanalanként a tejet simára eldolgozzuk! lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük forralni nem szabad mert a tojást összekapja!! a végén hozzá keverjük a kakaót és kihűtjük!!
Joghurttorta
A torta:7. 5 dl joghurt(natúr), 4 dl tejszín(milli a legjobb), 15-20 dkg cukor, valamilyen gyümölcsök, egy étkezési zselatin (25 g) meg egy tortazselé. A tésztájához meg 25-30 dkg sima keksz és margain(annyi, amennyitől összeáll), ezt egy tortaforma aljára simítani. A joghurtot, tejszínt, cukrot jól felverni, a zselatint megfőzni és azt is belemixelni. Utána ráönteni a tésztára, belerakni a gyümölcsöt és betenni a hűtőbe. Miközben hűl, megfőzni a tortazselét is és mikor a torta már félkemény, rá lehet azt is önteni miután jól telepakoltuk a torta tetejét is fincsi eprekkel, ananásszal, barackkal vagy banánnal.
Narancsos tiramisu
Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 25 dkg babapiskóta, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál rum vagy narancslikőr, 2 narancs vagy 2 dl narancslé, kakaópor Elkészítés: A narancsot lereszeljük, levét kicsavarjuk. A levéhez tesszük az alkoholt. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, narancshéjjal habosra keverjük, és a mascarponét hozzáadjuk. A fehérjéket keményre verjük, majd ezt is a krémhez keverjük. A babapiskótát beleforgatjuk a narancslébe, majd lapos tálra sorba rakjuk. Rásimítunk egy adag krémet. Több ilyen sort készítünk, tetejére krém kerül. Végül kakaót szitálunk rá. 4-6 órára hűtőbe tesszük, érleljük. Csak frissen jó, mert nyers benne a tojás! Megjegyzés: Nagyon üdítő a narancs ízétől, a gyerekek jobban szeretik, mint a kávés tiramisut.



GESZTENYÉS DIPLOMATAPUDING (nem kell sütni)


Kell hozzá 1 nagy csomag babapiskóta, rum, 3 gesztenyemassza és 4 dl habtejszín. Egy gömbölyded-formát kiöblítek vízzel és beborítom folpackkal. A gesztenyemasszát összekeverem a tejszínnel (géppel), utána a babapiskótákat megmártom rumban és kibélelem velük a formát (alul és körben is). Vigyázni kell, hogy tényleg csak megforgasd a rumban, mert hamar elázik! A kibélelt formába egy réteg gesztenye, majd egy réteg piskóta következik egészen addig, amig a massza el nem fogy. A tetejére piskóta kerüljön! Egy kistányérral lenyomom a tetejét és rajta is hagyom másnapig. A hűtőbe teszem. Fogyasztás előtt tányérra borítom (a folpack miatt könnyen kijön) és a tetejére egy kis csokimázt öntök (porcukor, kakaópor, kicsi tej) és tejszínhabot halmozok a közepére.
Gesztenyetorta sütés nélkül
Hozzávalók: 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1/4 liter tej, 1/2 kg gesztenyemassza, 2 dl tejszín, 30 db babapiskóta, rumos tej
Simára keverünk 1 egész tojást, meg 1 tojás sárgáját cukorral, liszttel és vaníliás cukorral. Tejjel felengedve gőz fölött sűrűre főzzük. Kikeverjük a masszát a tejszínnel. Hideg vízzel kiöblítünk egy hosszúkás formát, az aljára egymás mellé fektetjük a piskótát, a szélére felállítjuk, rumos tejjel megöntözzük. Ráterítjük a vanília krém felét, erre babapiskóta jön, majd a gesztenyekrém, piskóta, végül a vanília krém maradéka. Piskótával lefedjük. lenyomkodjuk. hűtőszekrénybe rakjuk.

GESZTENYE GOLYÓK

Hozzávalók :
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg darált mandula
- 1 dkg kakaó
- 5 dkg tortadara vagy csokireszelék
- rum
A kész gesztenyemasszát egy kis rummal fellazítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a kakaót, majd habosra kiverjük. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, beleforgatjuk a tortadarába vagy csokireszelékbe és mignon papírra tesszük. 1-2 órára behűtjük.
Gesztenyés sütemény
Hozzávalók:
2 cs. Babapiskóta /40-50 dkg/
2 tojás
1 ek liszt
1 ek cukor
1 cs valinlás cukor
3 dl tej
2 dl tejszín
0, 5 dl rum
2 cs gesztenyepüré
1 tábla étcsoki /szerencsi-vel a legjobb

A 2 tojás sárgáját kikeverjük a lisztel, és a 2dl
tejjel sűrűre főzzük, és óvatosan bele keverjük
a tojások kemény habját. Az áttört gesztenyét
összekeverjük a tejszínhabbal, és a főzött krémmel,
egy tálat kibélelünk folpakkal és kipakoljuk
a rumos tejjel meglocsolt babapiskótával.
Bele töltjük a krémet és rétegenként babapiskóta
darabokat a tetejére egy réteg piskóta kerül/ ez lesz
az alja/ ráhajtod a folpakkot és 1 éjszakára a hűtőbe
rakod másnap tányérra, borítod és olvasztott csokival
bevonod hűtőbe hamar, megdermed.
ez nagyon egyszerű és a párom is egyedül megtudja csinálni

Gesztenyés golyók

Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenyemassza
- kb. 40 dkg darált keksz (vagy amennyit felvesz)
- meggybefőtt
- kókuszreszelék, csokireszelék
A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi befőttlével, hogy a massza összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat tetszés szerint forgasd kókusz- vagy csokireszelékbe.

Eredetileg fél kiló darált kekszet ír a recept, de nekem kevesebb is elég lett, így a kimaradt darált kekszbe forgattam a golyók felét, a másik részét pedig csokireszelékbe.
GESZTENYEBOMBA (drága-gyors és finom)
Hozzávalók: 2 doboz/zacskó babapiskóta, 3x 20-25 dkg gesztenyemassza, 1 OKÉ tejszín (320 ml), tej, kicsi rum/aroma, kakaó, cukor, margarin
A piskótát darabonként kicsit beáztatom a rumos tejbe és leteszem egy kb 25 cm átmérőjű és 15-20 cm magas tálba. Ugyan így kibélelem az oldalát. Erre jön a tejszínnel simán elkevert gesztenyemassza fele, majd újra piskóta sor, aztán a massza másik fele és a tetejére ismét piskóta. Ja, a lényeg, az elején a tálat kibélelem folpack-kal úgy, hogy a szélén még sokat ráhagyok. Ezt a ráhagyást a végén ráhajtogatom a tetejére, ráteszek valamilyen tányért, faalátétet. . . és nehezéknek
egy-két tejeszacskót és mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kiborítom egy tálra és a csokis banán öntete mehet rá.

Gesztenyebomba

ˇ 2 csomag gesztenyemassza
ˇ 10 dkg vaj
ˇ 1/2 dl rum
ˇ 1/2 dl víz
ˇ 1/2 csomag zselatin
ˇ 2 pohár tejszín
ˇ 2 csomag vanília cukor
ˇ porcukor
ˇ babapiskóta
A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. 1/2 evőkanál zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint összekeverjük és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk és csoki öntettel leöntjük.
Meggyes gesztenyetorta
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
5 dkg margarin
10 dkg cukor
7 dkg rétesliszt
A töltelékhez:
 1 nagy üveg meggybefőtt
40 dkg gesztenyemassza,
5 dkg margarin
tortabevonó csoki
rumaroma vagy rum
Elkészítés: Habbá verjük a tojások fehérjét, és egyenként hozzáadjuk a sárgáját, cukrot, lisztet, olvasztott langyos margarint. Összekeverjük óvatosan, majd egy nagy tortaformába öntjük, és aranysárgára sütjük.
 Hagyjuk kihűlni a formában. Simára keverjük az áttört gesztenyemasszát a puha vajjal és a meggy levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is. A formában a tésztára simítjuk. S belenyomkodjuk a jól lecsepegtetett, kimagozott meggyszemeket, és a gesztenyekrémet elsimítjuk a tetején. A tortabevonót a recept szerint felolvasztjuk a tetejére simítjuk, majd a hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Gesztenye alagút

Fél kiló gesztenyemasszát kis rummal átkeverni, de ne legyen puha. Belenyomkodni egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába, lehetőleg egyenletesen, az oldalán 1 ujjnyi sávot szabadon hagyni. Fél liter tejszínt kemény habbá verni és betölteni a gesztenyére, hogy ugyanaddig érjen.
Piskótalapból az őzgerincnek megfelelő téglalapot kivágni, megkenni narancs dzsemmel( házi a legjobb) és ráborítani. Folpakkal becsomagolni, pár órát hűteni. Tálalás előtt kiborítani és csokimázzal megkenni.
Gesztenyegolyók: /Ani/
25 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 2 ek tej,  ek rum, 15 dkg darált keksz,10 dkg vaj
 A hozzávalókat összegyúrjuk,golyókat formázunk belőle és csokimázba forgatjuk.
Csokimáz: 8 dkg porcukor, 4 dkg margarin, 1 ek csokipuding por, 1 ek kakaó, 1 ek tej
 Csak melegíteni kell,főzni nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése