SÜTÉS NÉLKÜLI ÉDESSÉGEK 2.

LYONI GESZTENYETORTA

Hozzávalók (16 szelet):
40 dkg gesztenyemassza,
3 tojás,
7 dkg vaj,
3-4 evőkanál rum.
A tetejére:
keserű;csokoládé-öntet,
édes tejszínhab
A tortaforma kikenéséhez:
kevés vaj,
liszt
Elkészítés: A gesztenyemasszát habosra keverjük a tojássárgájával és a puha vajjal, majd belekeverjük a rumot és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tortaformában megsütjük, és kiborítva hagyjuk kihűlni. Ha már hideg, keservcsokoládé-öntettel vonjuk be, és külön tálkában aduk hozzá édes tejszínhabot.
200°-on 15 percig sütöttem, majd 180°-on további 15 percig. Hosszúkás falatkákra szeleteltem és az egyik végét a csokiba mártottam.
Gesztenyés golyók
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg gesztenyemassza
- meggybefőtt
- kókuszreszelék

A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi, hogy összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat forgasd kókuszreszelékbe.

GESZTENYÉS TIRAMISU - Kíra

Egy hosszúkás plum. cake formához: 40-60 db babapiskóta 2, 5 dl tej 1 kis stampedli rum
Gesztenyekrémhez:
20 dkg gesztenyepüré 10 dkg porcukor 1 csom. vaníliás cukor 2, 5 dl tejszín 4 zselatinlap 15 dkg narancslekvár

Csokoládés párizsi krémhez: 20 dkg étcsokoládé 2, 5 dl tejszín
A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk). A tejszínből kemény habot verünk, és a zselatinnal együtt a gesztenyemasszához adagoljuk óvatosan. Ezennel készen vagyunk a gesztenyekrémmel. Egy hosszúkás plum-cake formát kibélelünk folpackkal, es a rumos tejben éppen csak megmarjuk a piskótákat, amivel egy sort rakunk. Megkenjük narancslekvárral es a gesztenyekrém felet rákenjük. Újra megmártott babapiskóta-sor, narancslekvár , majd a gesztenyekrém másik fele. Újra babapiskóta, és betesszük a hűtőbe kb. 3 óra hosszara.
A hűtőből kivéve a csokoládékrémet rákenjük, és mártogatott piskótával fejezzük be. Egy éjszakát alhat a hűtőben, nem art neki!!!!!!
/Csokoládékrém:
 Az étcsokoládét apróra tördeljük, A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a csokoládét, majd állandóan kevergetve - lassú tűzön - újra felforraljuk, lekapcsoljuk és KIHŰTJÜK!!!!!!!!!!! Miután teljesen kihűlt kézi robotgéppel habba verjük. /
Az éjszakai állas után óvatosan kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát, és díszítjük - reszelt csokoládé, durvára vágott dió, tejszínhab, stb. "

Kókuszos golyó (Erika 10)


20 dkg babapiskóta, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 ek kakaó, 2 tojás fehérje, vaníliás cukor, citromhéj, pici rum.
A babapiskótát ledaráljuk (húsdarálón) és félretesszük. A vajat, porcukrot, kakaót, vaníliás cukrot, citromhéjat összemelegítjük kicsi lángon (Ne forrjon!), majd a tojások habbá vert fehérjét is belekeverjük, ezzel csak egy pici ideig melegítjük.
Melegen a darált babapiskótához öntjük, állni hagyjuk egy fél órát. Vizes kézzel kicsi golyócskákat formálunk belőle, aki szereti egy szem meggyet is tehet a közepébe, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Karácsonyi Kola

Hozzávalók: 3 dl tejszín, 3 dl cukor, 3 evőkanál kakaó, lehet hozzátenni apróra vágott diót.
A hozzávalókat keverd össze, fözdd fel, és ellenőrizd a golyópróbát.
1 cseppet tegyél bele 1 pohár hideg vízbe. ha 1 golyó lesz belőle, akkor eleget főzted. keverd hogy langyosodjon. terítsed ki laposra, kb. 1 cm vastagságú legyen. vagdald fel kockákra, és szép színes celofánba csomagolhatod őket ha ajándéknak szánod.

Kókuszos golyó 2

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 csomag kókuszreszelék, 1 mokkáskanálnyi rum aroma,
meggybefőtt leve.
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a megpuhult vajjal. A meggybefőtt rum aromával ízesített levéből
annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, míg megkeményedik. Figyelem: Ha nem kapunk rum aromát, rumot is használhatunk, de akkor a csemegét ne adjuk gyereknek.
Kókuszos golyó 2
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, 1 csomag kókuszreszelék, 1 mokkáskanálnyi rum aroma,
meggybefőtt leve.
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a megpuhult vajjal. A meggybefőtt rum aromával ízesített levéből
annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, míg megkeményedik. Figyelem: Ha nem kapunk rum aromát, rumot is használhatunk, de akkor a csemegét ne adjuk gyereknek.

Fagyasztott torta

Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
15 dkg darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg vaj v. margarin
4 tojás
7 dkg kakaó
rumos tej
tejszín
Egy őzgerincformát béleljünk ki rumos tejben áztatott babapiskótával, tegyük utána a hűtőbe. A diót a porcukorral, vajjal, és a tojássárgákkal jól kikeverjük, majd adjuk hozzá a kakaóport. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, ezt is a krémhez adjuk. A hűtőből kivesszük a formát, és az elkészült krémet beleöntjük, befedjük a maradék rumos tejben áztatott babapiskótával, majd folpackkal lefedve mélyhűtőbe tesszük. Egy óra múlva már fogyasztható. Tejszínhabbal tálaljuk.

Joghurtkrém
Hozzávalók: 0, 5 liter natúr joghurtot, 1 cs. Van. Cukrot. 1 cs zselatint, 10-12 evőkanál cukrot felmelegítünk, nem forraljuk fel! Jól elkeverjük, ha minden felolvadt kihűtjük. Közben 3 dl tejszínt felverünk és a kihűlt joghurthoz keverjük. A tortaalapot szintén karimával ellátott formába helyezzük és a massza felét beleöntjük. Hűtőben hagyjuk dermedni, majd megrakjuk gyümölccsel és rákenjük a maradék krémet.
Mind a két tortát két, három órára hűtőbe tesszük. Gyümölcsöt ízlés szerint, vegyesen is használhatsz.
Grillázskrémes szelet
Hozzávalók: 2 tojássárgája, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, vanília, citromhéj, 2 ostyalap.
A tojássárgákat a vajjal és 10 dkg cukorral addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük.
Ez alatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón hozzáadjuk a krémhez, jól elkeverjük, hogy csomók ne legyenek benne. Még melegen két ostyalap közé kenjük, gyengén lenyomjuk. ha kihűlt, azonnal vágható.


GESZTENYÉS - CSOKOLÁDÉS SZELET

Hozzávalók.
2, 5 dl tej
1 kis stampedli rum
40-60 db babapiskóta

Gesztenyekrémhez:
20 dkg mélyhűtött gesztenyepüré
10 dkg porcukor
1 csom. vaníliás cukor
1 kis stampedli rum
2, 5 dl tejszín
4 zselatinlap
15 dkg narancslekvár

Csokoládékrémhez:
20 dkg főzőcsokoládé
2, 5 dl tejszín
1 kis stampedli konyak
Csokoládéreszelék és vágott dióbél a díszítéshez; folpack fólia a formához

A piskótához a tejet a rummal elkeverjük.
A gesztenyepürét a porcukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük.
A zselatint egy kevés hideg vízbe áztatjuk puhulni, majd jól kinyomkodjuk, azután egész kevés meleg vízben feloldjuk.
2, 5 dl tejszínből kemény habot verünk és a zselatinnal együtt a gesztenyepüréhez keverjük.
Egy plum-cake formát kibélelünk alufóliával.
 Néhány babapiskótát a rumos tejbe áztatunk, úgy, hogy ne ázzon szét teljesen, ezzel kibéleljük a forma aljat.
Ezt előszór narancslekvárral, majd gesztenyekrémmel kenjük be, erre megint áztatott piskóta réteg jön, és újra narancslekvár  + gesztenyekrém.
Addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból, a vége piskóta legyen. 3 órára hűtőbe tesszük.
/ Befejezhetjük párizsi krémmel: A megadott tejszintben felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a konyakot, ezzel a krémmel + egy réteg piskótával fejezzük be a formát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük)

Gyors süti

5-7 tojásból piskótát sütünk és a tetejére az alábbi krémet tesszük:
30 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
20 dkg margarin (olvasztva, de ne forrjon fel)
1 liter hűtött tej
1 kávéskanál kakaópor
1 dl rum v. rum aroma
A száraz anyagokat összekeverjük, beleöntjük az olvasztott margarint,
a rumot és a tejet.
20 percre félretesszük, s amikor felszívta a kekszpor a hozzáöntött
anyagokat, akkor simán rákenjük a piskótára.
A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Ezt is lehet bolti piskótából.

Gesztenyés tekercs

HOZZÁVALÓK: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó A krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék A tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé ELKÉSZÍTÉS A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé keverjük. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát, kiterítjük, és ráhalmozzuk a kekszes massza felét. Vízbe mártott késsel 20 x 15 centis téglalappá nyújtjuk. Elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. A konyharuha szélét óvatosan megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset is. Hűtőszekrénybe téve kicsit lehűtjük, majd felolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, és bevonjuk vele a tekercseket. Hűtőben jól megdermed rajta a csokoládémáz. Sokáig eláll, nagyon finom sütemény.

Tortakrém (bíbic 1945)

Már csináltam pudingból krémet, ami megállt és könnyű meg finom volt.
Pudingot megfőzni, picivel kevesebb tejjel, alig langyosra kihűteni és felverni 2 dl tejszínt, belekeverni fél literhez való zselatint, majd lazán a pudinggal összekeverni, hidegre tenni. Egy óra, és kenhető habos krémed van.

Tarkedli

Hozzávalók: 1 db tojás, 2 dl aludttej, 3 dl liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál cukor, 1/2 teáskanál só, 2 evőkanál margarin, vagy vaj. A margarint felolvasztjuk, és az egészből 1 alapmasszát keverünk ki az elektromos habverővel. Ennek vastagnak kell lennie, nem pedig vékonynak, mint a palacsinta alaptésztájának. Ebből az alapanyagból KB. 15 db lesz, amiket 1 speciálisan kiképzett serpenyőben szokás (7 lukú) sütni

Gyors nasi

20 dkg babapiskóta
Rá valami gyümi én most őszit daraboltamrá,és kb két merőkanál kimagozott rumos meggyet, ezt leönteni
 1 pohár joghurt
 1 pohár tejföl
 2 dcl tejszín
ezt jól összekeverni ráönteni és 2-3 óra hűtő
eddig még mindenkinek ízlett
A cukrot nem hagytam ki nem kell bele ez így finom


Gesztenye golyó

Hozzávalók: 2 csomag fagyasztott gesztenyemassza, 1 tábla ét tortabevonó csoki
A masszát hagyom kiolvadni, golyókat formálok belőle (kb 24 db), gőz fölött felolvasztott csokiba mártom, majd hagyom rádermedni a mázt. Ha fel akarom turbózni, ezután a másik felét felolvasztott tejcsokis bevonóba mártom. (A maradék olvadt csokit a skacok az ujjukkal fogyasztják, így mindenki kellően maszatos lesz!)
Kókusz golyó

50 dkg darált keksz, 3 ek porcukor, 2 ek kakaópor (cukrozatlan), 1 dl kávé, 3-4 ek baracklekvár, szükség szerint befőtt leve (barack vagy meggy), a végén szükség szerint meggy és kókuszreszelék
A hozzávalókat összedolgozom, a "híg" dolgokat apránként teszem bele, hogy ne legyen túl lágy, éppen csak formázható, picit nedves, golyókat formálok, (közepébe mehet egy szem meggybefőtt) kókuszreszelékbe hempergetem.
Kekszes:
Az előző masszát készítem el, folpackkal kibélelt őzgerincbe teszem a harmadát, erre ráteszek egy marék darabokra vágott zselés cukrot, jön a massza köv. harmada, megint cukor, végül a maradék massza. Fél óra után kiborítom tálra, szépen szeletelhető.
Pudingos piskóta

2 csomag babapiskóta, 1 l tej, 2 csomag csokipuding, 5 ek. cukor, 1/2 dl kávé
Hagyományos csokipudingot főzök, langyosra hűtöm. Babapiskótát éppen hogy megmártok a kávéban (ha túl vizesedik, azt nem jó, nagy kerek jénaiba lerakok egy sort, rá a puding negyedét, megint mártott piskóta, az előző sorra most merőlegesen, megint puding, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Másnapra érik össze, szeletelhető, könnyű, nem túl tömény.
Pudingos piskóta 2. :
2 csomag babapiskóta, 1 l tej, 2 csomag vaníliás puding, 5 ek cukor, 30-40 dkg málna vagy eper vagy őszibarack, 2ek rum+1/2 dl tej
A pudingot megfőzöm. A piskótát rumos tejbe mártom, rá a gyümi negyede, rá a kihűlt puding negyede, a folytatás ua. mint az előzőnél.
Gyors túrótorta:
2 csomag babapiskóta, 50 dkg túró, 6 ek porcukor, 4 dl hideg tej, 2 tejszínhabpótló por, zselatin, 1 ek citromlé, kevés reszelt citromhéj
Túrót áttöröm, bele a cukrot, citromlét, c.héjat. Tejszínport felverem. 1 ek zselatinból 1 dl vízzel zselatint készítek, ha langyos, kanalanként a túróhoz keverem, végül óvatosan belekeverem a habot is. Rumos tejbe mártott babapiskótával kapcsos tortaformába rétegezem. Szép hófehér, könnyű torta lesz belőle. Lehet a piskótarétegekre gyümit tenni, úgy is fincsi. Másnapra lesz jó!

Rakott piskóta

Végy elő egy tortaformát, átlátszós nejlonnal vond be, szélt is hagyva neki, majd rakd ki a forma alját babapiskótával (sütni nem volt kedvem a melegben!), locsold meg kis meggy likőrrel (nekem ez volt!) vagy rummal és főzz fel fél liter tejben egy csomag csokipudingot. Lehet kettő csomag is, tegyél bele cukrot előírás és ízlés szerint. Ha kettő csomagból csinálod, szép magas lesz a csokiréteg..
Ezután rakd ki a maradék babapiskótával, és kicsit nyomkodd bele a forró pudingba, hogy alaposan át tudjon puhulni...
Várd meg kicsit míg kihűl.
Majd verj fel két csomag tejszínhabot Oetker habfixszel, és cukorral, amit nem kell felmelegíteni a tejszínbe tétel előtt, és szuper kemény habot kapsz..Ezt ráteszed a tortára, szépen be a hűtőbe, megdermeszted..
Utolsó lépés, darabolt konzerv vagy friss gyümölcsök, levétől lecsepegtetve torta tétjére sorban kirakva, és főzött zselatin a gyümölcslében, langyosan rá a torta tetejére...Mindez a torta formában..
Be a hűtőbe, összeállás után szeletelhető, nejlon nem megehető!!!!

Tiramisu /klemátisz

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
1 csomag vaníliás puding
5-6 evőkanál cukor
1/2 l tej
1 teáskanál zselatinpor
1 kis doboz tejföl, 20 %-os
1 bögre tejeskávé -pici cukor -
rum ízlés szerint, de elhagyható
kakaópor
eper

Elkészítés: A pudingot az utasítás szerint a cukorral megfőzöm, főzés közben a forró tejbe belekeverem a zselatint. Amikor már nem teljesen forró, habverővel hozzákeverem a tejfölt. A piskótákat belemártom a rumos kávéba, és tálba fektetem . Erre egy sor félbe vágott epret rakosgattam és a krémmel váltakozva rétegezem. A legfelső réteg tetejére kakaóport szórok. Fél napot érdemes hűtőben pihentetni, utána szépen lehet szeletelni is.
Egyszerűen, gyorsan készíthető. Eper helyett málnával is nagyon finom.

Baccardi piskóta

Babapiskótákat egyenként rumba mártunk és a készlet felét egy üvegtál aljára rakjuk. Megkenjük vaníliás pudingporból készített pudinggal, befedjük a piskóta másik felével. Csokoládémártással leöntve tálaljuk.
Őszibaracktorta
(sütés nélkül)
Hozzávalók: 200 g babapiskóta, 125 g őszibarackbefőtt, 1,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl meggylikőr, 1 dl tejszín, 75 g sárgabarackbefőtt, 30 g hámozott mandula, porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3-4 dl sodó vagy csokoládémáz
Babapiskótás(sütés nélkül)

2 zacskó Aranka krémpor(Gála nem jó
1 zacskó tejszínhabpor
1 tasak habfixáló
tej
kb 2 narancs,vagy csokidarabok

Vaníliás,narancsos variáció

Kerek(26 cm) ,kapcsos tortaformát kivizezek, és tejbe belemártott babapiskótával kirakom az alját,majd félbetört darabokkal az oldalát.
1 nagyobb narancs levét kifacsarom,leszűröm, és felöntöm annyi tejjel,hogy 0,5 l legyen,ebbe a két vaníliás "Arankát "elkeverem. A tejszínport felverem+a fixáló és az Arankás krémhez keverem.Felét rásimítom a babapiskótára, majd jön még egy babapiskóta réteg(tejbe mártott), végül a maradék krém. A tetejét narancsszeletekkel lehet díszíteni.

Csoki variáció

Szinte minden megegyezik,csak nincs narancs és csokis Arankát használok.Csokireszelékkel díszítem.

Elkészítése kb 15 perc.Akkor lehet jól szelni,ha elötte este csinálom,és hűtőben van. Nagyon lágy ,könnyű desszert
Keleti csemege

Hozzávalók: 4 db tojássárgája
25 dkg cukor
25 dkg durvára összetört dió
25 dkg margarin
10 dkg mazsola
15 dkg cukor

Elkészítés:

A tojások sárgáját, a 25 dkg cukrot, a diót, a margarint és a mazsolát összekeverjük, felolvasztjuk és 5 percig forraljuk.

A 15 dkg cukrot megpirítjuk, forrón a fenti masszához öntjük és jól elkeverjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd két ostyalap közé kenjük és lenyomtatjuk. Másnap felszeleteljük.


Grillázsos ostya

Hozzávalók: 1 cs. ostyalap, 10 dkg k.cukor, 10 dkg darált dió
Töltelék: 10 dkg vaj, 10 dkg p.cukor, 1 cs.v.cukor, 2 egész tojás.

Tetejére: csokimáz
A k.cukrot megpirítjuk, amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a darált diót, jól összekeverjük. Kiolajozott tányérra öntjük, ha kihült ledaráljuk. A töltelékhez valókat vízgőz felett kb. 5-10 percig keverjük míg összeáll. Hozzákeverjük a ledarált grillázst és még melegen az ostyalaokat megkenjük. Gyengéden lenyomkodjuk, másnap a tetejét csokimázzal bevonjuk.


Ziegler féle ostyalap

Hozzávalók: 23 dkg p.cukor, 23 dkg "tiszta" teavaj /kb. 30 dkg teavajnak felel meg/ 10 dkg darált pörkölt mogyoró, 4 dkg kakaópor, v.cukor, őrölt fahéj, 2 dkg. napraforgóolaj

Elkészítés: legfontosabb, hogy a vaj ne tartalmazzon vizet, így az ostya-tortánk napok múlva is friss, omlós marad. Ehhez a vajat fel kell olvasztanunk, majd ismét lehűtenünk. Lehűlés után a víz és a "tiszta" vaj különválik - a víz marad alul. A vajat egészben emeljük ki az edényből, majd az aljáról kaparjuk le a vizes réteget. A jó krémhez erre a "tiszta" vajra van szükség. Ezután a kimért összetevőket a mogyoró és a napraforgó olaj kivételével lassú fokozaton keverjük simára, adjuk hozzá az olajat, majd gyors fokozaton habosítsuk. Legvégül egy fakanállal keverjük hozzá a darált pörkölt mogyorót. Ezután 2-3 mm vastagon kenjük meg az ostyalapokat, majd díszítsük. Tároláskor légmentesen csomagoljuk be, így akár hetekig is megtartja eredeti ízét és omlósságát. /Ziegler János/

Csokikrémes ostya

Hv. 4 tojás, 10 ek cukor, 5 ek kakaó, 3 dl tej, 6 ek liszt. Ezeket sürű krémmé főzzük. 300 g vajat hozzáadunk és simára keverjük. Ezzel megkenjük az ostyát, mehet rá pirított mandula is. Megtöltés után nehezéket tenni rá.

litita: a krémet úgy csináltam, hogy besamelt főztem, bele ment a cukor, tojás (egyenként, kavargatva), kakaó (én 1 kanál kakaót dióval helyettesítettem) és a végén a margarin. Megkenés után be a hűtőbe, rá egy tálcán egy fél dinnye. Félnap után kivettem és a tetejét megkentem olvasztott csokoládé és Philadelphia keverékével ( de lehet az olvasztott csokit vajjal, olajjal, tejföllel vagy tejszínnel keverni), ebbe is tettem egy kis darált diót.

BABAPISKOTAS

Ami kell hozzá:
babapiskóta
2 cs. vaníliás pudingpor +cukor ízlés szerint
1 liter tej
gyümölcsök(én most körtét, banánt tettem bele és a tetejére ananászt)

A babapiskótákat langyos tejbe mártjuk, de csak éppen hogy, ezzel kirakunk egy kapcsos tortaformát, erre meg a puding fele. A pudingra gyümölcs, lehet bármilyen, lehet bele mazsolát is tenni.Aztán megint piskóta, a tetejére puding, erre pedig valamilyen gyümölcs ami nem barnul meg. Lehet a tetejére tenni zselét is de én nem szoktam. Nagyon egyszerű és gyorsan kész van. Pár órát állni hagyjuk . Akkor óvatosan leszedjük a tortakarikát. Nagyon finom és egyszerű süti!

Túrórúdi ízű csodatorta

Hozzávalók:
1 doboz habmester
7 dl tejszín
1 citrom reszelt héja és leve
20 dkg porcukor
1-2 keményebb gyümölcs ízlés szerint
(pl. körte, alma, ananász stb.)
2 csomag babapiskóta

Elkészítés: A habmestert a citrom levével és héjával, valamint a porcukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt és belereszeljük a gyümölcsöket. Habverővel jó keményre verjük.
Magas tálba először egy sor piskótát, majd krémet teszünk úgy, hogy a legtetejére krém jusson. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel (pl. narancskarika). Hűtőbe tesszük 20 percre.

GESZTENYÉS

50 dkg darált keksz,18 dkg ráma,10 dkg cukor,1/2 dl rum,1ek.kókuszreszelék,1 kisk. kakaópor/kevés tej,hideg kávé,hogy gyúrható legyen/összeállítom,félreteszem.

Krém: 38 dkg gesztenyemassza,12 dkg ráma,10 dkg cukor,2 cl rum,1 kisk. kókuszreszelék. Masszát áttöröm krumplinyomón,összedolgozom a hozzá valókkal.

Tésztát 2 felé osztom,/a krémet is/kinyújtom VIZES KONYHARUHÁN,téglalap formára,megkenem a geszt.krémmel,feltekerem,jöhet a másik. Hűtőbe teszem,mikor megdermedt,jöhet a máz.

Katica tortabevonót használok,/de csalok,mert még ebbe is szoktam tenni néhány csepp rumot v aromát,és kevés főzőtejszínt/mert jobb az állaga.


Joghurt torta 1

A hozzávalók: kb. 0,5 liter joghurt, 2 csomag zselatin (Horváth Rozi-féle, vagy Lucullus; a lényeg, hogy ne tortazselé legyen), cukor vagy édesítő ízlés szerint, 2 csomag tejszínhabpótló+ahhoz tej (1 csomaghoz általában 1,5 dl kell)+ízlés szerinti mennyiségben gyümi, nem túl nagy darabokra vágva!
A joghurtot öntsd egy lábosba, kezdd el melegíteni, tedd hozzá a zselatint+a cukrot/édesítőt. Melegítsd fel, olvaszd el benne az összes zselatingombócot, de ne forrald fel! Amikor kész, akkor hűtsd langyosra.
A habporból+tejből verj habot. A gyümiket mosd meg, darabold fel. Ha fagyasztott a gyümi, akkor ne olvaszd ki, mert csak eláztatja a "sütit"! A langyos joghurtot óvatosan keverd össze a tejszínhabbal+a gyümivel. Egy tálat vagy formát bélelj ki fóliával, és abba öntsd a gyümit. Én szoktam egy kis gyümit hagyni, amit nem keverek bele a masszába: azt a tál aljára szórom, ráöntöm a mixet, és az a végén majd szépen díszíti a sütit! Szóval amikor a massza a tálban van, akkor megint fedd be folpackkal, tedd hűtőbe néhány órára (optimálisan egy éjszakára). Borítsd ki a tálból és szeleteld!
Nagyon finom! Nyáron kb. kétnaponta kell csinálni, olyan gyorsan fogy! Mindig az aktuálisan érő gyümikkel készítem, télen konzervből vagy mirelitből. Isteni!
Az eredeti receptben kekszet is kell használni: az aljára kell tenni, meg a rétegek közé, de mi nem nagyon csípjük a kekszeset.

Joghurt torta 2

5 dl natúr joghurt, 12 ek. cukor ( én a felét tettem), 2 ek. zselatin ( 1 csomagot tettünk). Ezeket nem felforralni, csak összemelegíteni. 2 cs. vaníliás cukrot hozzákeverni.
Amíg hűl, addig a gyümölcsöt felaprítani. (én 1 doboz ananászt, ha nincs friss, akkor fél doboz - kb. 3 db őszibaracknak megfelelő mennyiséget- őszibarackot, málnát, áfonyát szoktam beletenni.) Bármilyen idénygyümölcs: narancs (hártyája nélkül), kivi, magozott meggy ugyanolyan jó hozzá. Minél színesebb legyen...
Mire ezeket előkészíted elhűlt a joghurt, hozzákevered a gyümölcsöt. Majd 3-4 dl habtejszínt keményre felverek cukor nélkül. Ennek 1/3-van fellazítom a HIDEG masszát - jól elkeverem, és hozzáadom a maradéktejszínt, amivel csak LAZÁN ágyneműsítem.
A kifóliázott formába beletöltöm. A recept szerint 3 órára a hűtőbe teszem, de én mindig este csinálom, és másnap tálalom.

JOGHURTTORTA 3

akármilyen gyümölcsös joghurt, de ugyanolyan gyümölcs is kell hozzá

fél liter joghurt
1 csomag 25 gr-os zselatinpor
3 evőkanál cukor
ezeket összekeverni meglangyosítani éppen-hogy, utána a hutoben lehűteni.
3 deci féltartós tejszín + 1 zacskó habfixáló
a tejszínt felverni és a lehűlt joghurtba belekeverni.

őzgerincformát kivizezni és beledobálni a megfelelő gyümölcsöt. ráönteni a masszát és hűtőbe tenni.
jól lehűteni. istenien néz ki, mikor kiborítod, és nagyon finom. aki nem akar beletenni cukrot, helyettesítheti édesítő szerrel. ha a nagyobbik őzgerincforma van, abba két adat belefér.
ajánlom, meleg napokra. nekünk a meggyes a kedvenc.

Joghurt torta 4

1 liter gyümi joghurt
3 dl tejszín
1 cs. zselatin
1 dl víz
gyümölcs
keksz
tej

Keverd el a gyümit a joghurttal és a tejszínnel, ha kell tehetsz hozzá cukrot is. Főzd fel a zselatint a vízzel és lassan csurgasd a joghurtba miközben kevergeted. Öntsd formába (lehetőleg ne csatos oldalúba) tegyél a tetejére tejbe áztatott kekszet és tedd a hűtőbe. Másnap mielőtt tálalásra kerül a sor pillanatra merítsd meleg vízbe, ügyelve, hogy a peremen ne csurogjon be a víz! És gyors mozdulattal borítsd a tálra.

Joghurt torta 5

2 pohár joghurt
7 evőkanál cukor
1 zacskó zselatin étkezési,nem a torta tetejére való.
3 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg gyümölcs ( én sose mérem, 2 db banán 1 db narancs barack befőtt ) lehet mirelit is.Most piros gyümölcskökkel készült.
A joghurtot felmelegíted a cukorral, és belekevered a zselatint.


Mikor langyos a joghurt belekevered a tejszínt, a gyümit és kész is.
Én Tupper formában szoktam megdermeszteni, az aljára mehet egy kis rumos tejbe mártott babapiskóta. (ezt nem mindig alkalmazom)
Tupperes desszert gyűrűben dermesztettem.


Joghurt torta receptek

Ahogy én szoktam:1 nagy doboz (vagy 2 kicsi ) joghurtot 25 dkg túróval és 5-8 evőkanál cukorral kikeverek. 1 cs. étkezési zselatint felfőzök 1 dl vízben, és ha kicsit hűlt, hozzákeverem a masszához.Hozzáadok még kb. fél citrom levét, és reszelt héját.
Formába teszem, kb. fél óra alatt lehűtöm. Kiborítva, szeletelem. Tejszínhabbal.

Joghurt-torta 6

4 doboz natúr joghurtot 10-12 evőkanál cukorral, vagy édesítőszerrel, egy csomag étkezési zselatinnal összekeverünk és addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik (Forrnia nem szabad!) Hagyjuk kihűlni.

Egy doboz trópusi gyümölcs konzervet és egy kis üveg befőttet feldarabolunk és 2-3 dl tejszínnel összekeverünk. A kihűlt zselatinos anyaghoz keverjük. Egy kivajazott formába (őzgerinc, stb ) öntjük és a tetejére babapiskótát teszünk. Hűtőben tároljuk. A formából kiborítva (alul legyen a piskóta) tálaljuk.

Joghurt-torta 7

4 dob. natúr joghurtot 1 cs 25 gr-os zselatint 1 cs van. cukrot és 15 dkg cukrot v. édesítőt összekeverni, meglangyosítani, amíg minden elolvad benne.
3 dl tejszínt felverni és a kettőt összedolgozni. Én őzgerincformába szoktam tenni, de bármibe lehet. Bármilyen gyümölcsöt lehet bele szórni, de nálunk fagyasztott erdei vegyi gyümivel a menő!!! Csak ne várd meg, míg a gyümölcs megolvad, úgy fagyottan kell beleszórni, mert különben levet enged.
TIPP: fölösleges megmelegíteni az összes joghurtot! Elég kb. 1-2 dl-t megmelegíteni, amiben feloldod a zselatint. Amikor feloldódott, lassacskán hozzákanalazol egy keveset a hidegből (azaz picit hűtöd), majd mikor kb. kiegyenlítődött a hőmérséklet, belekevered a hideg többi joghurtba. Így nem ugrik össze a zselatin.  Sok joghurt eleve hajlamos arra, hogy melegítés hatására különválik a savó, és akkor már nem gusztusos. Na meg így feleannyi idő alatt megszilárdul, ergo hamarabb lehet enni.


Joghurt torta8

Készíthető babapiskótával vagy piskótával.
Vizes piskóta: (3 egész tojás, 3 kanál víz, 15 dkg kristálycukor, habosra kikeverjük, hozzá 14 dkg liszt, fél sütőpor)
A kihűlt piskótára rakjuk a krémet és rétegenként a friss gyümit.
Krém: 3 pohár (2 dcl-esek) natúr joghurt /lehet gyümölcsös is/ 5 csapott ek kanál kristálycukor, 2 csapott ek zselatin, összekeverjük forrásig hevítjük, forralni nem szabad.
Felverjük a tejszínhabport 4 dl hideg tejjel és hozzákeverjük a kihűlt zselatinos joghurthoz, majd a piskótára kenjük.
A tortát a csatos tortaformába tesszük, úgy kenjük rá a krémet.
Joghurt torta
Nekem az egyik receptem instant, baromi gyorsan megvan!
Nagy pohár joghurtot 6 ek cukorral, 3 ék citromlével elkeversz és hozzáadsz 2 csomag Instant Zseléfixet (Dr Oetker, 20 grammos, kék zacsis) és az egészet belekevered fél liter kemény habbá vert tejszínbe, bele gyümit és folpackos tortaformába simítgatod. Én tortabevonóval szoktam még díszíteni, ha sok időm van.
Úgy hívom, hogy "egyreklámos" torta, mert a két Barátok Közt rész között elkészül

Epres túrótorta

Hozzávalók:
50 dkg eper(ebből pár darabot dekorációra félretenni)
50 dkg túró
4 dl tejszín
10 dkg cukor
1 csomag habkeményítő
10 lap zselatin
1 csomag vaníliás cukor
1 db citromnak a lereszelt héja
1 piskóta tortalap (vagy készen vett, vagy magad sütött)
Epret pürévé tenni, a túrót , cukrot és a citrom reszelt héját kikeverni és az eperrel összevegyíteni.
A zselatint, előírás szerint elkészíteni(feloldani) és a túrós masszához adni. A tejszínt a habkeményítővel és a vanillincukorral keményre felverni és ezt is a túróhoz adni.
A túrós masszát ráhalmozni a piskóta lapra és a tetejét eper darabokkal díszíteni.
3 órán keresztül a hűtőszekrényben lehűteni. (vagy fél órát a mélyhűtőben. )
A süti alapot lehet darált kekszből vagy babapiskótából is csinálni.


EPERTORTA Ildi módra

1 db. gyümölcstortalap
1 db nagy tortalap kerek, világos (nem kakaós)
2 doboz friss eper, alaposan-óvatosan megmosva, megszárítgatva
3 cs. Dr. Oetker vanília krém (nem puding! már ilyent is lehet kapni, kisebb a zacskója a pudingénál!) Először fakanállal elkeverve a zacskóra felírt tej mennyiséggel, és utána géppel krémmé vertem.
1/4 l. Hulala tejszín + 2 db habfixáló. Kemény habbá verve!
3 vaníliás krémtúró, aminek fehér doboza van, lapos.
2 cs. vanillincukor
" pici csomag gyümölcsös (kék zacskós) zselatinpor
Fél zacskó szeletelt mandula (én a LIDL-ben szoktam megvenni, de máshol is kapható, gondolom!)

A vaníliakrémbe belekevertem a vanillincukrot, a 3 db vaníliás krémtúrót, és óvatosan beleemelgettem a kemény habbá felvert tejszínhabot.

Először a gyümölcstortalapot kentem meg kb. a kapott krém negyedével. Rászeleteltem 3 nagy epret.

A kerek tortalapot félbevágtam, és mielőtt még bármit is kezdtem volna vele, ráhelyeztem a megkent, eperszeletekkel kirakott gyümölcstortalapra. A félbevágott nagy piskótalapot jól megkentem a vaniliáskrémmel, és kb 4 szem epret darabokra vágtam, majd ezzel megszórtam a megkent fél tortalapot.

Rá a piskóta másik fele. Ezt alaposan megkentem minden oldalról a maradék krémmel. A tetejét alaposan kirakosgattam a maradék felszeletelt eperrel. Mivel nem használtam tortakarikát (kemény papírból kivágva azt), a gyümölcsös zselatint a zacskón leírtak szerint elkészítettem, annyi ideig hagytam állni, mint ami arra rá van írva, majd óvatosan belülről kifelé haladva evőkanállal leöntöttem a még éppen folyós gyümölcszselatinnal a torta tetejét (a kirakott eperszeleteket).
Néhol lecsurgott picit a zselatin, ezért a torta oldalát szeletelt mandulával vontam be.
Hűtőbe tettem!

Epres túrókrém

Hozzávalók: túró, tejszínhab, méz, eper, epervelő, bazsalikomlevél, babapiskóta, eperszörp
Az áttört túrót összekeverjük a tejszínhabbal, epervelővel, mézzel édesítjük. Vágunk bele bazsalikomlevelet, összekeverjük. A babapiskótákat eperszörpbe mártjuk. Kis tálakba vagy tányérokra egy réteg túrókrémet helyezünk, majd erre jön a szörpbe áztatott babapiskóta s végül a felszeletelt eper. Befedjük újra túrókrémmel, a tetejét
eperrel és bazsalikomlevéllel díszítjük.

CSOKIKRÉM

2 db zacskó csokoládé pudingporból főzzél pudingot úgy, hogy 1 dl-el kevesebb tejet használjál. Hűtsd ki, 1 db ráma margarint keverjél habosra 25 dkg cukorral, és 2 zacskó vaníliás cukorral. Utána az egészet verd össze elektromos habverővel csomó mentesre. Isteni finom főzött krémet kapsz.

Csokikrém

Ezt a krémet (tortában) a hétvégén ettem, valami csodás, bár egy kicsit talán drága, de megéri. Németországi recept.
Hozzávalók 1 liter tejszín, 2,5 tábla étcsokoládé, 5 cs habfixáló 6 evőkanál kakaópor.
A csoki összetörni. Tejszínben felolvasztani, kakaóport hozzákeverni. Lehűteni, utána habverővel felverni, közben lassan 5 csomag habfixálót hozzákeverni.

Csokikrémes-rumos piskóta

Hozzávalók:
3 dl tej,
2 tojás,
5 dkg cukor,
8 db babapiskóta,
10 dkg csokoládé,
0, 3 dl rum
Elkészítés:
A tejet a tojásokkal, a lereszelt csokoládéval és a cukorral keverőtálba tesszük, és gyenge tűzön állandóan kevergetve felfőzzük. Amikor krémszerűre sűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. 1 dl vízzel a cukorból sűrű szirupot főzünk, langyosra hűtjük, majd hozzáöntjük a rumot. A piskótákat mélyebb üvegtálakba elosztjuk, egy kevés rumos sziruppal meglocsoljuk. Amikor a piskóta beszívta a szirupot, ráöntjük a krémet. A tetejét meggybefőttel és reszelt csokoládéval díszítjük. Megjegyzés: Pofonegyszerű!
Ostyába vagy akármi másba (tortába) csokis töltelék
3 dl tejszínt felforralsz, 2 tábla főző étcsokit beletördelsz(én Katicát szoktam, én nem hűtőben tartom, ezért főleg, most a melegben elég puha volt, így könnyebben elolvadt), és felfőzöd, majd kétszeresére felvered, hagyod kihűlni (hideg vízbe edényestül, majd hűtőbe), ha kihűlt még egyszer felvered, visszarakod a tűzre, és 5-10 dkg vajat beleolvasztasz, ízlés szerint cukrozod. Ha nem elég sűrű, akkor egy kicsi csokiszószt kimersz, beleraksz 1-2 ek. főzős, csokoládé pudingport és belekevered. Ezt rakod az ostya közé, vagy tortába.

Házi csoki

Hozzávalók:
40 dkg porcukor, szitált
2 tojás
2 cent rum
30 dkg vaj
10 dkg mazsola
10 dkg kakaó (jó minőségűből elég 5 dkg)
27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros)
15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)

A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük. 2. A porokat előkészítjük, összekeverjük. 3. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk. 4. Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót, főzzük (de nem forraljuk), amíg a kakaó felolvad. 5. Mielőtt még felforrna, takarékra vesszük a lángot, belekeverjük a masszába a porokat. 6. Kiborítjuk a tálcára, fakanállal szétterítjük, vizes evőkanállal simítva és ütögetve egyengetjük, tömörítjük, végül elsimítjuk. Ha kihűlt, kiborítjuk a tálcából, lehúzzuk róla az alufóliát. Végül felszeleteljük.

Kávés pralinék

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
1, 5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
1 teáskanál neszkávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.
Ostya töltelék
4 tojás
10 evőkanál cukor
5 evőkanál kakaó
3 dl tej
6 evőkanál liszt

Ezeket sűrű krémmé főzzük egy lábosban.
300 g vajat hozzáadunk és simára keverjük a krémmel.
Ezzel kenjük meg a nagy darab ostyákat, elég vastagon. Aki szereti, szórhat a megkent sorok tetejére pirított mogyoró darabokat vagy krokant-otkat. Megtöltés után kis nehezéket kell az ostyára tenni

Nutella Mousse krém, igen könnyü

Hozzávalók:
250 ml tejszín
100 g Nutella
1 evőkanál +1 kávéskanál kandírozott gyömbér kicsire vágva
2-3 evőkanál kakaópor
ostya rollnik a dekohoz

A tejszínt és a Nutellát egy kis lábosban felhevítjük, míg a Nutella elolvad és összevegyül a tejszínnel.
Áttöltjük egy magasabb műanyag pohárba és kb. 3 órára betesszük a hűtőbe.
Egy evőkanál gyömbért kicsire vágunk össze.
A masszát kézi mixerrel habosra verjük, belekeverjük a gyömbért, majd poharakba osztjuk szét. ez az adag 4 pohárra elég. A tetejét megszórjuk kakaóval és az egy teáskanál hosszúra vágott gyömbérrel dekoráljuk. Melléje ostya rollnikat adunk.
Eddig a recept. Szerintem lehet csokidarabokat, mogyorót, mazsolát is belekeverni, meggyel megszórni, csokidarával dekorálni és más aszalt gyümölcsfélét is belekeverni. Mindenki fantáziájára van bízva az egész.


Karamelles csokis töltelék ostyába

14 deka dió,
2 x 14 deka cukor,
14 deka vaj,
4 tojás sárgája

Az egyik 14 deka cukrot kikeverem a 14 deka vajjal, és a 4 tojássárgájával. Közben karamellízálom a másik 14 deka cukrot.
Amikor szép barna lett, hozzákeverem a tojásos krémhez, keverem, keverem, míg egybe nem vegyül a massza.
A végén beleöntöm a megdarált diót. Megint jól összekeverem.
Ezzel a krémmel töltöm meg az ostyát, de úgy, hogy csak két lapot ragasztok vele össze. Dupla adagot készítettem. Valami csoda!

Csokis krémünket ostyalapok töltésére: mikko

4 tojás
10 evőkanál cukor
5 evőkanál kakaó
3 dl tej
6 evőkanál liszt

Ezeket sűrű krémmé főzzük egy lábosban.
300 g vajat hozzáadunk és simára keverjük a krémmel.
Ezzel kenjük meg a nagy darab ostyákat, elég vastagon. Aki szereti, szórhat a megkent sorok tetejére pirított mogyoró darabokat vagy krokant-otkat. Megtöltés után kis nehezéket kell az ostyára tenni.

Karamellás ostya

Vendégváró sütemény a karamellás ostya. 15 deka cukrot kevergetve aranyszínűre pirítunk, majd egy kiolajozott tányérra öntve megdermedni hagyjuk, mozsárban finomra törjük. 15 deka vajat vagy Ráma margarint három deka porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, mokkáskanálnyi neszkávéval, meg a töri karamellel alaposan kikeverjük, és egy csomag ostyalap lapjait megkenjük vele, egymásra fektetjük. Egy kevés krémet félreteszünk, mert a tetejére egyelőre nem kerül krém: egy deszkával, és az erre rakott súllyal le kell nyomtatni. Másnap a nehezéket levesszük róla, és csak ekkor vonjuk be a maradék krémmel. Forró késsel a legkönnyebb szeletelni hüvelykujjnyi darabokra.

Nugát

5 tojás fehérét 25 deka porcukrot ˝ citrom leve és héját, vaníliát, és fél kanál mézet üstbe téve összekeverjük. Az üstöt egy edénybe tesszük, melyben víz forr a tűzön és a keveréket habverővel addig verjük, míg sűrű lesz. Ezután belekeverünk 25 deka szálkákra vágott diót és mandulát, a masszát Karlsbadi ostya közé tesszük. Ha kihűlt felszeleteljük.
Töltött ostya, mogyorós grillázskrémmel
1 csomag ostya, 10 dkg mogyoró, 10 dkg cukor; 3 tojás, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj.
A mogyorót egy kissé megpörköljük, azután ledörgöljük a barna héját, majd a mogyorót vékony szeletekre vágjuk. Tíz dkg cukrot felolvasztunk egy kevés vízzel. Beledobjuk a feldarabolt mogyorót, és egy kis ideig főzzük a sűrű szirupban. majd mikor szálas lesz a cukor, egy nedves tányérra vagy üveglapra öntjük, és teljesen kihűtjük. Mikor a massza kihűlt, mozsárban porrá törjük. Az egész tojásokat és a porcukrot vízgőz felett kikeverjük, s ha sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a porrá tört grillázst. Végül beletesszük a vajat, s ha feloldódott benne, levesszük a tűzhelyről és addig keverjük, amíg teljesen kihűl. Egy csomag szögletes ostyát veszünk; a krémet az ostyalapok közé töltjük, az ostyát bevonjuk csokoládémázzal, és hosszúkás szeletekre vágjuk.

Ostyába krém

Kell ehhez az adaghoz 2 csomag tejpor (169 /db 9 dekás)
tejport elkeverem egy tálban 3-4 evőkanálnyi kakaóporral. 2 dl vizet felfőzök kb 10 ek. cukorral.
Ha főztem kicsit (sűrítem, pár percig), lezárom, beleteszek 5 dkg vajat.
ha elolvadt, beleöntöm a tejporba. Illetve nem mindet egyszerre. Öntök -keverem-öntök -keverem.
amint hűl, már pár perc múlva keményedik is, szóval lehet kicsit folyósabban hagyni! (maradt a szirupból, nem tettem bele mindet)
aztán fogtam az ostyát és megkenegettem. 6 lap volt a csomagban, 4 et tudtam felhasználni, ennyire volt elég a krém.
de nagyon finom lett!

DIÓS-KARAMELLÁS OSTYA

20 dkg cukrot karamellízálok, majd beleteszek 20 dkg durvára vagdalt diót. Közben 20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 4 tojás sárgáját és 1 cs. vaníliás cukrot habosra kikeverek és a pirított cukorhoz adom. A tűzön hagyom kb. 2-3 percig, majd egészen langyosra hűtöm. 6 ostyalapot kettesével megtöltök a krémmel, nehezékkel legalább egy éjszakát lenyomatom, majd hosszú, kisujjnyi szeletekre vágom.

Dalauzi

2 dl méz, 15 dkg durvára vágott dióbél, 2 dkg vaj, 15 dkg aprított mandula, 7 dkg darált mák, 2 ostyalap.
Barnára hevítjük a mézet, belekeverjük a diót, a mandulát és a mákot, hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk. A forró masszát az ostyalapok közé töltjük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

Diókrémes ostya

4 szeletes ostyalap 4 db tojásfehérje l vanília 25 dkg cukor l dl méz 25 dkg dió.
A tojásfehérjéket habnak felverjük, beletesszük a vaníliát, a cukorral újraverjük gőz fölött a habot. A diót a mézzel keverjük össze, majd a habbal keverjük össze a diót gőz fölött, míg jól besűrűsödik. Még melegen kenjük az ostyalapok közé. Hűtőgépben kihűtjük, hidegen szeleteljük.

Fehér halva

4 tojás, 250 g cukor, 100 g méz, 200 g darabolt dió, ostyalapok.
A tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg a cukor feloldódik, s a hab sűrű, keménnyé válik. A kissé felmelegített mézet hozzáadjuk. Gőzfürdőn az egészet addig verjük, míg sűrű, fényes massza lesz. Levesszük a lángról, belekeverjük a diót. Egy ostyalapot bekenünk a masszával, ráteszünk egy másik lapot. Nehezékkel lenyomtatjuk. Másnap szeleteljük rombusz alakúra.

Grillázs-kocka

25 dkg cukor, 20 dkg porcukor, 25 dkg durvára aprított dió vagy mogyoró, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin, 2 evőkanál olaj, 2 ostyalap.
A kristálycukrot 2 evőkanál hideg vízzel tűzön addig kevergetjük, míg felolvad, és aranysárga lesz. Azonnal belekeverjük a diót, s olajozott tálra öntjük. Kihűtjük, majd összetörjük. A tojás sárgákat a porcukorral és a margarinnal kikeverjük, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd a grillázst belekeverjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük, és az egyik ostyalapra kenjük. Befedjük a másik lappal, és hűtőben megdermesztjük. Végül forró késsel kis kockákra vágjuk.

Grillázskrémes szelet

2 tojássárgája, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, vanília, citromhéj, 2 ostyalap.
A tojássárgákat a vajjal és 10 dkg cukorral addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük. Ezalatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón hozzáadjuk a krémhez, jól elkeverjük, hogy csomók ne legyenek benne. Még melegen két ostyalap közé kenjük, gyengén lenyomjuk. ha kihűlt, azonnal vágható.
ostyába töltelek - kipróbált recept
hozzávalók:
3 tojás
12 dkg cukor
4 dkg margarin vagy vaj
2 dkg kakaó
a tojásokat a cukorral gőz fölött állandó keverés mellett besűríted. még melegen belekevered a vajat és a kakaót. megkened az ostyalapokat, ráteszel egy nehezebb vágódeszkát és 24 óráig hűvös helyen pihenteted.

Ostyába töltelek 2.

40 dkg cukor
2 dl tej Ezeket összefőzni.
20 dkg kókusz
20 dkg liszt Ezeket összekeverni, és a cukros löttybe önteni. Ha már kicsit hűlt, 1 Rámát belekeverni. Kettévenni a masszát és a felébe kakaót keverni. 3 lapra kenni. (lap, kakaós massza, lap, fehér massza, lap) Nagyon finom
Ostya 3
10 dkg méz barnára pirítva
4 t. fehérje habbá verve, leforrázni a mézzel.
Gőzre tenni a habot, és 30 dkg cukrot gyengéden hozzákeverni. Sűrűre főzni, állandó, óvatos keveréssel.
Vágott diót és mazsolát tenni bele. Még melegen ostyalap közé tenni Forró vizes késsel igazgatni, állni hagyni.

Ostya -csokis, Feather

1 cs. ostya
1 Liga margarin
25 dkg porcukor
3 evőkanál kész kávé
3 evőkanál kakaó

Az ostyalapokat sütőben picit megmelegíteni. (meghajolnak kissé). Közben a többit összeforralni ügyesen, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. :o)) A krémet rácsorgatni a lapokra, szépen egymás után, mint a bolti spéci. (csak ez finomabb) Ha nem fogy el azonnal, érdemes hűtőben tárolni, mert a krém könnyen megolvad.

Ostya töltve-feltekerve

10 dkg. vajat felolvasztunk, beleteszünk mézet, kakaót, diót, mazsolát és egy kis tejet felfőzzük. Meleg legyen, mikor az ostyára öntjük. Ezáltal az ostya megpuhul és feltekerjük az ostyát, a tetejét bekenjük a krémmel (annyit kihagyunk belőle) és be a hűtőbe. Mikor jól megkeményedett, akkor szeletekre vágjuk. Igen ízletes és különleges. Több ilyen hurkát érdemes csinálni és mély hűteni is lehet.
Ostyába való grillázs

Hozzávalók: 2 db tojássárgája, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj=kikeverni és addig főzni amíg a lábos aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal izésítjük.
10 dkg cukrot megpirítunk, hozzáadunk 10 dkg darált diót, azzal jól elkeverjük.
Meg forrón a krémhez keverjük, és melegen az ostyalapok köze kenjük.( finomabb lesz, ha először sárgabarackízzel vékonyan megkenjük az ostyalapokat.)
Ha kihűlt, azonnal fogyasztható.
Ostyalap töltelek (kókuszos)
Tojásfehérjét, porcukrot gőz fölött habbá verünk és hozzáadunk egy rendes adag kókuszreszeléket. Összekeverjük és ezt a masszát ostyalapokra kenjük szépen. A sütőbe (nem túl melegbe) betesszük, de csak száradni. Ha kicsit barnulgat a széle, akkor jó! Nagyon finom nasi!
Mennyiségeket sajnos nem tudok, teljesen érzésre megy, de úgy sejtem, hogy 3 tojásfehérje az alap és akkor ki milyen édesen és kókuszosan enné.

Ostyakrém (karamellás)

30 dkg kristálycukrot folytonos keverés mellett barnára pirítjuk(fontos hogy lyukas legyen a fakanál)Amikor a cukor karamellizalodik, folytonos keverés mellett hozza ontom, a másfél tubus sűrített tejet(a fele lehet csokis is) és meg 20 dkg margarint. Hagyom egy kicsit buggyantani. Lehet simán tölteni az ostyába vagy rakhatunk hozza kicsi darált diót vagy mogyorót. Ehhez a mennyiséghez 3 ostyalap kell.

Albert rúd

2 csomag pudingport ( tejszínes vagy vaníliás),15 dkg cukrot,3 ek kakaóport,4 dl tejet, 2 dl feketekávét összekeverünk.
18 dkg rámát megolvasztunk,beleöntjük a keveréket és krémmé főzzük.
Ezt a krémet az Albert keksz közé kenjük,a maradékkal kívülről bevonjuk.Megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Kb: 2 óra múlva ferdén szeleteljük
Pudingfőzés mikróban
1.közepes méretű jénaiba öntsd a tejet, kicsit melegíts rajta
2.csészében kevered össze a pudingport kis tejjel, cukorral
3. öntsd össze őket a jénaiba és 1 percre tedd a mikróba majdnem max.-on/max.-on (ez vhol mikrófüggő)
4. vedd ki, keverd át alaposan habverővel (nehogy csomós legyen)
5. másfél percre tedd vissza, majd újra alapos habverős keverés jön
6. újabb 1-1,5 percre tedd vissza, újra habverős átkeverés jön (itt ne ijedj meg, ha úgy tűnik, hogy összekapta, mert átkeverés után teljesen sima lesz megint)
És ezzel kész is van.

HAMIS TÚROS(töfike 6)

Hozzávalók:
3 tojás, 10 dkg kristálycukor,15 dkg margarin, 2 cs.vaniliás cukor, 1 kefir(175 g), 2 kicsi tejföl, fél liter tej,csipetnyi só, 25 dkg száraz fodros tészta.
A tojást,a margarinnal,cukorral habosra keverni hozzá a tejet,kefirt,tejfölt. Közepes tepsit kivajazni beleönteni, majd lazán a tésztát. Tetejére egy kevés darát szórni.
Előmelegített sütőben kb. 1 órát kell sütni.

Túrótorta recept

1/2 csomag babapiskóta, ananászkonzerv(bármilyen gyümölcs lehet), 1/2 kg túró, 20 dkg porcukor, 2 csom. vaníliás cukor, 1 csom. étkezési zselatin, 2 dl langyos tej, 2 csom. tejszínhajpótlópor, 2 dl hideg tej, 1 csom. színtelen tortazselé
A kapcsos tortaforma /26-os átm./ alját kirakjuk a babapiskótával, és az ananászkonzerv levével, evőkanállal meglocsoljuk ( nem kell rá túl sok lé mert elázik a piskóta). A túrót villával szétnyomkodjuk és hozzákeverjük a porcukrot és az apró kockára vágott ananászt. A 2 csomag tejszínhajpótlóport a 2 dl hideg tejjel habbá verjük. Az étkezési zselatint a 2 dl langyos tejjel csomómentesre keverjük. Ezután a túróba keverjük a langyos tejes zselatint, és utána óvatosan a felvert tejszínhabport is. Belesimítjuk a tortaformába, és a tetejét kirakjuk tetszőleges gyümölccsel. A színtelen tortazselét elkészítjük a tasak leírása szerint, és végül a torta tetejére
öntjük, amikor hűlni kezd.
Kekszes túrós
Az eredeti recept az a Tejfölös kekszes, ezt turbóztam fel még túróval.
Egy négyszögletes jénai alját kirakunk kocka alakú háztartási keksszel és a következő túrókrémet töltjük rá: 25 dkg túró, 1 nagy pohár tejföl, 6 ek. cukor, 1/2 dl vízben megmelegített 2 kk. zselatin, 2 dl Hulala kemény habbá verve, 1 vaníliás cukor. Összekeverjük a hozzávalókat, a Hulalát kemény habbá verjük és óvatosan a túrós masszába keverjük. Ezt kenjük a kekszre. Utána a tetejét is kirakjuk keksszel. Szeletelt gyümölccsel díszítjük, majd bevonjuk az egészet gyümölcszselével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és a kész megpuhuljon.

Sport szelet (1,5 adag!)

75 dkg darált keksz
30 dkg Ráma
2,5 dl tej
50 dkg cukor
1 rum aroma (lehet több is!)
40 dkg darált dió
Kakaópor ízlés szerint (jó sötét legyen a massza)

A hozzávalókat összefőzni, sütőpapírral kibélelni egy mélyebb peremes tálcát, beleönteni a masszát, majd a tetejére csokimázat tenni: 2 tábla Katica ér tortabevonó+ 20 dkg margarin.
Tiramisu (tojás nélkül)

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
1/2 vaníliapuding (megfőztem egy egész zacskónyit, de nem kell mind)
3 ek cukor (ezt a pudingba főztem bele)
3 ek Amaretto
1 ek narancslé
2 cs. babapiskóta
2 dl kávé
kakaó (Holland)

A (kihűtött) pudingot, mascarponét, Amarettot habosra keverni. A babapiskótákat megöntözni a kávéval. Egy üvegtál aljára teszünk 1 sor piskótát, erre kenünk a krémből és megszórjuk kakaóval. Ezt a műveletet addig folytatjuk míg van az alapanyagokból. Legutoljára krém maradjon és ezt tálalás előtt hintsük meg kakaóval.
Akkor a legjobb ha 1 napot állt a hűtőben.

Tiramisu - tojás nélkül

Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
1 csésze feketekávé
1 dl cseresznye- vagy meggylikőr
3,5-4 dl tejszín
7 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj
3 csomag habkeményítő
25 dkg mascarpone
magolt (likőrbe áztatott) meggy
kakaópor

Elkészítés: A babapiskótát átitatjuk a kávéval és a likőrrel. A tejszínt elektromos habverővel verjük 1 percig, majd belekeverjük a habkeményítő, a porcukor, a fahéj és a vaníliás cukor keverékét, és az egészet kemény habbá verjük. A mascarponét adjuk hozzá a felvert tejszínhez. 1 réteg babapiskótára kenjük rá a krém felét, tegyük rá a kimagolt meggyet, majd a piskóta másik felét, és a maradék krémet. Tetejét szórjuk meg kakaóporral.

Kókuszos nápolyi

2 dl tej, 1/2 kg cukor, 15 dkg liszt, 30-40 dkg kókusz reszelék, 1 ráma.

A tejet a cukorral felforraljuk, majd a lisztet a kókusszal összekeverjük és a tejben 4 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint. A krém felébe kakaót teszünk, majd megkenjük a nápolyi lapokat (3 lap: 1 lap nápolyi, egy réteg krém, 1 lap nápolyi, 1 réteg másik krém, és a tetejére is egy lap). Súllyal nyomjuk le. (pl.: tegyünk rá egy tálcát, arra meg 2 kilós cukrot egymás mellé

CHERRY GALUSKA (TRIFLE)

Hozzávalók: 1 csomag bolti piskóta
8 dkg málnalekvár
cherry-brandy
1 csomag tejszín ízű pudingpor
6 tojássárgája
5 dkg porcukor
Arvit- málna- és erdei gyümölcs keverék
díszítéshez málna, banánkarikák vagy bármi

Előkészítés:
A bolti piskótalapot kettévágjuk, megtöltjük málnalekvárral; utána kockákra vágjuk és egy edénybe tesszük óvatosan, ahol hagyjuk megszáradni, akár egy egész napig is.

Elkészítés:
Másnap megöntözzük cherry és brandy keverékével, így is hagyjuk egy pár órát érlelődni.
A tejszín ízű pudingport az előírásnak megfelelően elkészítjük. A 6 tojássárgáját az 5 dkg porcukorral habosra keverjük (mint egy piskótához), majd összekeverjük a pudinggal. Sűrűre összefőzzük.

A tésztára málnát, banánkarikákat, gyümölcskeveréket (vagy bármit) rakunk. Erre öntjük a fenti krémet. A krémre óvatosan, keverés nélkül öntünk kemény tejszínhabot. Alaposan kihűtjük.

Megjegyzés: nem lehet szeletelni, csak nagyméretű kanállal vehetsz belőle. Amúgy ez iszonyúan finom, mindenképpen csináld meg!! A mostani karácsonyit én szederlekvárral csináltam. Isteni!
Gyöngy nevű, nagyrédei keveréket használtam idén, kiegészítve málnával, szederrel (!!) és banánkarikákkal.
Én még nem használtam hozzá tejszínhabot, de biztosan vele is nagyon klassz, ugyanakkor nélküle is kiváló.

U.i.: azért jó, ha hagyod száradni, mert utána (még)jobban fel tudja szívni az alkoholt. Az aljára leülepedhet a szesz (ha van ideje), na, az brutális... alkohol, krém, hab, gyümölcs... kész bűnbeesés. Ja, a savanykás lekvár azért hasznos, mert máskülönben az édes pudinggal (talán) émelyítő lenne.
Eleinte magam sütöttem a piskótát - aztán rájöttem, a bolti, picit "fojtósabb" jobban magába szívja a szószokat/ízeket. Meg aztán nagy mennyiségben... kényelmesebb is. És higgyétek el: valóban megéri várni valamennyit, mire pl. összeérlelődnek egy csöppet az ízek!
Amúgy gyönyörűen is néz ki: átlátszó, mély üvegtál, benne a világos piskóta, szép, mélyvörös lekvárral összeragasztva... rá mindenféle gyümölcs (én ugye, a savanykásabbakkal szeretem - azok úgy "édesednek" tovább, hogy mégsem lesz "túl sok".) Aztán rá (vastagon!) a csodás, aranysárga krém - én azért írtam tejszínízű pudingport, mert a sima vaníliással "snasszabb" volt, így (nekem) izgalmasabb. Végül a tejszínhab.
Összességében: elképesztően finom, mindenki elolvad tőle, ha bolti piskótából készítitek, akkor meg gyors és mindenekelőtt: egyszerű!

CHERRY GALUSKA (TRIFLE 2)

Először megolvasztott valamivel több, mint tíz deka étcsokit. Kimért 3,5 deci tejszínt és ugyanennyi magas zsírtartalmú tejet, ezeket egybeöntötte és megmelegítette. Kikevert 6 tojássárgát, 12-13 deka cukrot és 4 deka cukrozatlan kakaót. Nem kell simára keverni, a kakaócsomók idővel fel fognak oldódni. Hozzá kell adni ehhez a masszához a tejes tejszínt, majd a felolvasztott csokit, és tűz fölött kavargatni kell, amíg besűrűsödik. Olyan sűrűnek kell lennie, hogy ha a fakanálon húzol egy csíkot az ujjaddal, meg kell maradnia a csíknak. Hagyni kell hűlni, ezalatt tovább fog sűrűsödni. Közvetlenül a felszínén le kell takarni folpackkal, hogy nem bőrösödjön. Ő készen vett kakaós piskótát, amit felszeletelt, megkente a szeleteket meggydzsemmel és összeragasztotta őket, kvázi szendókat csinált (a piskóta elég kakaós volt!). Ezeket beletette egy üvegtálba, meglocsolta őket Brandy likőrrel és rájuk dobált egy üveg magozott meggy befőttet. Azt mondta, hogy ha valaki nem szereti az alkoholt, a befőtt levével is meglocsolhatja a szendókat. Ezután jött a krém, majd asszem betette a tálat a hűtőbe. 7-8 deci tejszínből készített nem túl sűrű habot, és rákanalazta a krémes piskótára.


Cappucino torta

Hozzávalók: 4 db tojássárgája, 200 g kristálycukor, 250 g mascarpone sajt, 3 db zselatinlap, 1 dl víz, 4 msk neskaffe, 3 msk konyak, 3 dl tejszín,kakaópor(főznivaló)

A tojássárgáját a cukorral habosra keverni, beletenni a mascarpone sajtot és jól kikeverni habverővel.
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatni, es ezalatt az 1 dl vízből és neskaffebol erős kávét készíteni.
Meg forrón belekeverni a zselatin lapokat, utána hozzáadni a konyakot.
A tejszínt habba verni és a mascarponés tojáshoz keverni.
A tortalapot meglocsolni a kávés keverékkel, rákenni a krém 1/3-at, következő lap, megkenni kávés keverékkel  a krém 17-a, rátenni a tortalap tetejét, meglocsolni kávés keverékkel és a maradék krémmel lekenni. A tetejét megszórni valódi kakaóval és minimum 1 órára a fagyasztóba tenni.
Ezt a tortat lehet a fagyasztóban sokáig tarolni.

Cheescake 

1) 3 db tojássárgája  2 dl cukor 250 g Philadelphia sajt összekeverni
2) 3 dl tejszín  1 tasak vaníliás cukor habba verni
3) 3 db tojásfehérjét kemény habba verni
4) Az egészet összekeverni, 4 db kekszmorzsával megszórni
5) A fagyasztóba tenni éjszakára

Csokoládékrém-tortába

A krém valami isteni, és ami a titok: meg kell várni, míg hideg lesz a puding, nem kell bele egy egész kocka margarin, és dobni kell a még forró pudingba kevés fahéjat, egy Mikulást, vagy egy Nyulat, szezontól függően


Kekszes krémes

1 l tejet, 4 tojássárgáját, 3 van.cukorral, 3 van.pudinggal, 1 cs zselatinnal, (amit 2 evőkanál hideg vízben elkevertünk) 4 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.
Ha kihűlt elkeverni 25 dkg margarinnal és a 4 tojásfehérje
5 evőkanál cukorral felvert habjával.
A kekszet lerakjuk a tepsibe, rákenjük a krémet,
a tetejére is kekszet rakunk és csokimázzal leöntjük.
A töltelékhez való cukrászkrém, vagy sárga krém

Hozzávalók:

1 l tej
30 dkg cukor
8 tojás
15 dkg liszt
1 vaníliarúd (közepe kikaparva)
citromhéj

Elkészítése:
A tejet a vaníliával és a citromhéjjal forraljuk fel. Közben a tojást a cukorral verjük fel habosra, és tegyük bele a lisztet. A felforrt tejhez adjuk hozzá a lisztes-tojásos keveréket, és lassú tűzön, gyorsan kavargatva főzzük.
A forrástól számítva 5 perc kell, mire elkészül.

Ez a krém nagyon sok desszert alapja.
Készíthetjük kakaóval, mogyoróval, dióval, mandulával vagy kávéval is.
Megjegyzéseim:
A fent leírt krémnek csak a fele szükséges a krémeshez!!! A másik felét a képviselőfánkok töltéséhez használtam.  A képen kicsit fehér a csoki a tetején, de ez amiatt volt, mert a hűtőben tároltam. Miután felvette a szoba hőmérsékletet, újra szép fénye lett a csokimáznak.

Tejfölös - kekszes Delfi módra

A négyzet alakú kekszet a tepsi aljára sorba lefektetni. Ráönteni a 4 evőkanál porcukorral elkevert tejfölt. Újra egy sor keksz. Minden darab keksz tetejére egy banánkarika és zselatinnal leönteni. A zselatin színe és íze egy kis meggylével szép pirosra és finomra varázsolható. Éjszakára hűtőbe vagy hideg helyre tenni. Reggelre a keksz megpuhul.
Szerintem ezt fejlesztették már túróssá, mint ahogyan Én is megcsináltam a hétvégén és a tejfölbe banánt törtem, és epret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése